Halkların Demokratik Partisi (HDP) seçime günler kala Van'daki çalışmalarına devam ediyor.

 

Önceden olduğu gibi partililer ilçelere gerçekleştirdiği ziyaretler ile vatandaşın sorunları dinledi, HDP'ye destek istedi. İşte HDP'nin seçim öncesi yaptığı ilçe ziyaretleri ve seçim çalışmaları...

 

ÖZALP

 

HDP'li yöneticilerinde aralarında yer aldığı partililer seçim çalışmaları kapsamında Özalp'te kadınlarla bir araya gelerek sorunları dinledi. İlçede düzenlenen kadın toplantısına Özalp Belediyesi eski başkanı Handan Bağcı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Burada konuşan Bağçı şu ifadelere yer verdi: "Seçimin sonucunu kadınlarımız belirleyecek. Bugüne kadar yaşamın her alanını yeni baştan inşa eden kadınlar 24 Haziran’da ülkemizi bir kez daha yeniden inşa etmemizin önünü açacak. Bu açıdan kadınların tutumu çok önemlidir."

 

TUŞBA

 

HDP Tuşba'da yaptığı seçim çalışmaları kapsamında şehir konvoyu düzenledi. Mahalleleri konvoy eşliğinde ziyaret eden HDP'liler vatandaş tarafından ilgi gördü. HDP ilçe binasının önünde başlayan araç konvoyu Akköprü, TOKİ, Şemsibey, Beyüzümü, Düzyol, Seyrantepe, Kalecik TOKİ, Abdurrahman Gazi, İskele, Altıntepe Mahallelerini dolaştı. Konvoya Van Milletvekili adayı Mukaddes Karakoç, Tuşba parti yöneticilieri katıldı.

 

İPEKYOLU

 

HDP seçim çalışmaları kapsamında İpekyolu ilçesinde de çalışmalar yaptı. İlçede Sivil Toplum Kuruluşlarını (STK) ziyaret eden partililer burada sorunları dinledi. Ziyaretler kapsamında Altı Nokta Körler Derneğini ziyaret eden HDP Van İl Eş Başkanı Yadişen Karabulak ve Milletvekili adayı Asuman Yılmazer, engelli vatandaşlar için yapacakları çalışmaları anlattı. Dernek üyeleri de ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

 

GÜRPINAR

 

HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan seçim çalışmaları kapsamında Gürpınar’ın Parmakkapı (Gondekerma) Mahallesini ziyaret etti. DBP Van İl Eş Başkanı Ökkeş Kawa ve Gürpınar Belediye eski başkanı Yıldız Çetin’in de katıldığı köy ziyaryetinde konuşan HDP'li Özgökçe Ertan, köy halkını seçim günü sandıklarına sahip çıkmaya davet etti.

 

BRUKAN DERNEĞİNDEN İADE-İ ZİYARET

 

Geçen hafta içinde HDP tarafından ziyaret eden Brukanlar Derneği iade-i ziyarette bulundu. HDP’nin seçim bürosuna gelen Dernek Üyeleri burada HDP Van İl Eş Başkanı Yadişen Karabulak ve Van Milletvekili Bedia Özgökçe tarafından karşılandı. Burada bir konuşma yapan HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, Van’da ki herkesin tarihin en önemli seçimi olan 24 Haziran seçimlerinde HDP’nin etrafında kenetlenmesini istedi.

Editör: TE Bilisim