Referanduma 12 gün gibi bir süre kalırken AK Parti'nin yaptığı büyük mitingden sonra HDP cephesinden de miting hazırlığı açıklaması geldi. Van'daki gösteri ve yürüyüş yasaklarının sürdüğü bir dönemde miting yapıp yapmayacakları tartışılan HDP cephesinden açıklama gelirken, kendileri ile ilgili bir yasak olmadığını ve Van'da büyük bir miting yapmayı planladıklarını duyurdu.

 

HDP yaptığı açıklama ile kamuoyunda bazı spekülatif tartışmaların yürütüldüğüne de vurgu yaparken açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Van Valiliğinin kentte uzun süredir devam eden eylem ve etkinlik yasağının bir ay daha uzatılmasına ilişkin kararının ardından bazı çevreler,  söz konusu kararın 14 Nisan’da yapacağımız ve yüz binlerce kişinin katılması beklenen mitingimizin de yasaklandığına dair spekülatif ve maksatlı bilgilerle haberler yapılmaktadır."

 

MİTİNG YAPACAK 10 PARTİDEN BİRİ HDP

"Oysa ki Van Valiliği tarafından açıklanan yasak referandum çalışması yürütme yeterliliğine sahip olmayan parti ve kurumlar için geçerlidir. YSK tarafından referandum çalışması yapabilecek 10 siyasi partiden olan partimiz HDP’nin hiçbir toplantı, program ve mitingi yasak kapsamında değildir.

 

İŞTE VAN MİTİNGİNİN PROGRAMI

Referandum mitingimiz daha önce açıkladığımız gibi 14 Nisan 2017’de Kültür Kavşağında Saat 13.00’da HDP Sözcüsü Sayın Osman Baydemir, DTK Eş Başkanı Leyla Güven,  HDK Eş Başkanı Onur Hamzaoğlu ve Sanatçı Xêro Abbas’ın katılımıyla gerçekleşecektir. Tüm Van halkını yüz binlerin katılımıyla gerçekleşecek olan mitingimize yönelik kara propagandaya karşı duyarlı olmaya ve Newroz ruhuyla mitingimize katılmaya davet ediyoruz."

Editör: TE Bilisim