HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş sonuçlar sonrası değerlendirmelerde bulundu.

Yüksekdağ'ın konuşması;

7 Haziran sonrası gerilim ve toplumsal kutuplaşma arttı. 5 ayda olanlardan bağımsız bir değerlendirme yapamayız. 1 Kasım seçimleri arefesinde baskılar arttı. Her yerde sayısız zorluğun ve kuşatmışlığın içinde seçim çalışması yaptık.258 sevil yurttaşımız yaşamını kaybetti. Bu çatışmalar Kürt illerinde yaşandı. Suruç ve Ankara'da da saldırılar ve ölümler yaşandı. Partimize operasyonlar yapıldı. 500'e yakın parti üyemiz tutuklandı. Parti binalarımız basıldı ve linç tehlikesiyle karşı karşıya kaldık.

 

''HDP HEDEF TAHTASINA OTURTULDU''

Saray ve AKP HDP'yi baraj altına itmek için çalıştı. HDP hedef tahtasına oturtuldu. Devletin büyük olanaklarıyla çalışmalar yapıldı. Böyle zorlu bir ortam içinde karanlığı yarar yara yolumuza devam ettik ve HDP yeniden barajı aştı.7 Haziran'a göre 1 Kasım'da gerileme yaşadık. Gerilemenin nedenini kapsamlı olarak ele alacağız. Bizim sorumluluklarının öz eleştirel değerlendirmesini yapacağız. Şunu çok net söyleyebilirim bu kadar oy almamız dahi başarıdır.

 

HALA İNADINA!

 Biz hala inadına barış inadına HDP diyoruz.

Demirtaş'ın konuşması;

Ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Seçime büyük katılım olması sevindiricidir. Seçmenlerimizin her birinin oyu ayrı ayrı kıymetlidir. Katliam politikalarına karşı durmuş bir partiyiz. Özgür ve adil bir seçim olmadı. Yeni dönem meclis önünde büyük sorunlarla göreve başlayacak. Bizler bizler parlamentoda olduğumuz zaman yanlışların karşısında olduk.

 

''GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ''

Toplumun büyük kısmı kaygı içindedir. Hiç kimsenin korkmasına gerek yok. Hep birlikte Türkiye'nin direnmesine destek olacağız. Seçim sonuçları azalabilir veya artabilir. Bizler haklılığımızdan hiçbir adımdan geri adım atmadan mücadelemizi sürdüreceğiz.

Türkiye seçimden geçti sonuçlarını kapsamlı olarak sandık sandık değerlendireceğiz. Katliam politikalarından kendilerini var edenleri halkımıza anlatmaya devam edeceğiz. Bir ahtapota karşı mücadele göstereceğiz.


KAYNAK-HÜR HABER

Editör: TE Bilisim