HDP ve DBP İpekyolu ilçe örgütleri dün tutuklanan parti yöneticilerinin tutuklanmasını protesto amaçlı basın açıklaması yaptı.

 

Halkların Demokratik Partisi ile Demokratik Bölgeler Partisi Van il Örgütleri 12 Ekim tarihinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan parti yöneticilerden 6 tanesinin tutuklanmasına tepki göstermek amaçlı Sanat Sokağında basın açıklaması yaptı. Açıklama metnini DBP-HDP İpekyolu ilçe örgütleri adına Fatih Aras okudu. Aras, “Bildiğiniz gibi Ortadoğu'da ve ülkemizde birbirinden bağımsız olmayan olağanüstü bir süreçten geçiyoruz. Ortadoğu'da Rojava ve Musul politikaları iflas eden AKP hükümeti içeride sallanmaya başlayan iktidarını şimdi OHAL ve Kanun Hükmünde Kararnamelerle kurtarmaya çalışıyor.” Dedi

 

“AV TÜFEKLERİ HABERLERİ SIZDIRILDI”

Aras açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye'nin demokratik, özgür ve barış dolu bir ülke olmasını isteyen yüzde 80'in talebine kulaklarını tıkayan AKP hükümeti sadece kendi iktidarını pekiştirmek ve Başkanlık rejimini getirmek için özellikle Kürt halkına yönelik şiddet politikalarını günden güne arttırıyor. Kürt halkı her yeni güne yargısız infazlarla, göz altılarla, tutuklamalarla uyanıyor. Son olarak geçtiğimiz hafta Van'da DBP-HDP il-ilçe binalarımız basılmış, milletvekillerimizin, il ve ilçe yöneticilerimizin arama yapıldığı sırada binalara girilmesine izin verilmemiş, ilçe binalarında yapılan aramaların hiç birinde avukatların bulunmasına izin verilmemiştir. İl ve ilçe binalarımızda aramalar devam ettiği sırada basına parti binalarında av tüfekleri ve patlayıcı maddelerin bulunduğuna dair haberler sızdırılmıştır. Partilerimizi illegalize etmeye yönelik bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı yapılan aramalar sonucunda tutulan resmi tutanaklarla ortaya çıkmıştır.”

 

“6 ARKADAŞIMIZ ‘ÖRGÜT ÜYELİĞİ’NDEN TUTUKLANDI”

Düzenlenen operasyonlarda 65 parti yöneticisinin gözaltına alındığını, 38 il- ilçe eş başkanı ve parti yöneticilerin 7 gün gözaltında tutulduktan sonra önceki gün savcılığa çıkarıldığını ifade eden Aras, “Arkadaşlarımız dün Savcılıkta ve mahkemede ifade vermiş ve aralarında il başkanımız Murat Sarısaç'ın da bulunduğu 6 arkadaşımız tek bir delil olmadan 'örgüt üyeliği' ile suçlanarak tutuklanmıştır. Hepimiz şunu çok iyi biliyoruz ki bu kararların hukukla bir alakası yoktur ve siyasi kararlardır. Bu kararlar İçişleri Bakanı Süleyman Soylunun emriyle gerçekleşiyor. Bakan Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan aldığı talimatları polise ve yargıya ulaştırıyor ve onlarda bu talimatları aynen yerine getiriyor.” Diye belirtti.

 

ARAS: YÜKSELTECEĞİMİZİN SÖZÜNÜ VERİYORUZ

Aras açıklamanın devamında şu ifadeleri kullandı: “Bu tür operasyonlarla bizleri yıldıracaklarını sananlar büyük bir yanılgı içindedir. Bugüne kadar boyun eğmediğimiz gibi bundan sonra da boyun eğmeyeceğiz. Bizler Seyit Rızaların torunlarıyız, Zilanların, Beritanların, Sevâ Demirlerin, Mehmet Tunçların yoldaşlarıyız. Bize onlardan kalan bu mücadele geleneğini nihayetinde zaferle sonuçlandıracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Mezopotamya toprakları tarih boyunca kendini ne yenilmez, yıkılmaz zanneden krallar, sultanlar, Hükümdarlar, saldırganlar, haydutlar gördü. Hepsi de birer birer direnen halkların karşısında kaybettiler• Şimdi sıra sizde, sizin de tahtınız devrilecek elbet. Tamamen siyasi saiklerle, hiçbir hukuki dayanağı olmayan bu operasyonlarla amaçladığınız her neyse asla gerçekleşmeyecektin Gözaltına alınan ve tutuklanan tüm siyasetçilerimizin onurlu duruşlarını selamlıyor ve arkadaşlarımızın mücadelesini daha da yükselteceğimizin sözünü veriyoruz. Bu saldırılar karşısında tüm demokratik kamuoyunu ve halkımızı duyarlı olmaya çağırıyoruz. Buradan AKP hükümetine bir daha sesleniyoruz. Bu hukuksuz ve insanlık dışı politikalara derhal son verin, tutuklanan arkadaşlarımızı serbest bırakın.”

 

“SAYIN CUMHURBAŞKANI HESAP VERECEK”

Arasın ardından HDP Van Milletvekili Lezgin Botan bir konuşma yaptı. Botan, “AKP’nin yanlış ve ırkçı politikaları toplumu nasıl kutuplaştırdığını ve nelere kadir olduğunu gösterdi. Darbe girişimi çok kötüdür lanetliyoruz doğrudur ama bu darbeye nasıl gelindi. Beraber bu yollarda yürüdüğünüz o terörist adamların bir numaralı sanığı olan Sayın Cumhurbaşkanı hesap verecek.” Dedi. Botan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Demokratik siyasete saldıracaksın halkın iradesi olan parlamentonun yasama yetkisini elinden alacaksın sonra kalkıp yoksul Kürtlere, Afrin’ saldıracaksın. DAİŞ yetmedi, el nusra yetmedi, hizbul kontralar yetmedi şimdi kalkıp komşulara saldır, Irak’a saldır. Kürt ve Türk 80 milyon halkın geleceği tehlikededir. Bunca insanı içeriye tıkayan zihniyeti Allah’a havale ediyoruz. Ama aynı zamanda bu halk onları onurlu duruşuyla yenilgiye uğratacaktır.” İfadelerine yer verdi.  

 

Yapılan açıklamanın ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı. 


ŞEHRİVAN SİYASET: MENDUH ÇALIŞKAN

Editör: TE Bilisim