ŞEHRİVAN SEÇİM: ÖNDER ALTINAL - HDP’nin Van vekil adayları karayoluyla hafta sonu Van’a geldi. Ak Partiyle aynı gün aday tanıtımı yapan HDP’liler de 8 vekili alacaklarını ifade etti. Özellikle 1’inci sıra adayının HDP eş genel başkanı Sezai Temelli olarak açıklanmasının ardından listesi çok konuşulan HDP’nin Van’daki buluşması AK Parti’nin programından sonra start aldı. Van 1’inci sıra adayı Temelli’nin katılmadığı törende HDP’de 2 eksikle yapılan buluşmada AK Partililer gibi Van için 8 vekilin tamamının alınacağı söylemi önce çıktı.

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van milletvekili adayları Van’a geldi. Hafta sonu karayoluyla Van’a gelen vekil adayları Gevaş’ta araç konvoyu ile karşılandı. Yol ayrımında karşılanan adaylar, Beşyol’da bulunan parti binası önünde vatandaşla bulutu. HDP Van Milletvekili adayları Bedia Özgökçe Ertan, Murat Sarısaç, Muazzez Orhan, Tayyip Temel,  Mukaddes Karakoç ve Asuman Yılmazer aday tanıtım programında konuştu. HDP adaylarına araçlarla kent merkezinde de destekler verildi. Ak Parti’de olduğu gibi HDP’lilerde Van’da 8 vekilin tamamını alacağı mesajı verdi.

 

DEDE: 24 HAZİRAN’DA CEVAP VERİLECEK

 

Aday tanıtım programında ilk olarak konuşan HDP Van İl Eş Başkanı Ümit Dede, 24 Haziran’da Vanlıların sandıkta cevap vereceğini söyledi. Dede, “16 yıllık politikalara halk 24 Haziran’da sandıkta yanıt verecek HDP’nin 24 Haziran’da, 7 Haziran genel seçimlerini aşan bir sonuca ulaşacak ve Van’da 8 milletvekilinin tamamını alacak. Dünyayı IŞİD’den kurtaran Kürtlerin, 24 Haziran seçimlerinde de Ortadoğu ve Türkiye’yi Tayyip Erdoğan’dan kurtaracak Van halkına bugün göstermiş oldukları destek için de ayrıca teşekkür ederim.” İfadelerini kullandı.

 

ÖZGÖKÇE: HALKIMIZ İZİN VERMEYECEK

 

Ardından konuşan HDP Van Milletvekili adayı Bedia Özgökçe ise, HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın 24 Haziran’da halkın oylarıyla seçileceğini aktardı. Özgökçe şunları söyledi: “Demirtaş’ı tutsak ederek halkın iradesine el koymak isteyenlerin bir kez daha yanıldı. Tüm halkı seçim günü sandıklara sahip çıkmaya çağırıyorum. Bugüne kadar yaptıkları gibi 24 Haziran’da da seçim hilelerine başvuracaklar. Ama sizler buna izin vermeyeceksiniz, halkımız buna izin vermeyecek.”

 

GEVERİ: BİRLİKTE YARGILANACAKLAR

 

Son olarak söz alan HDP Van Milletvekili Adem Geveri ise, “AKP’nin 16 yıl boyunca ülkeyi kaosla yönetti Daha önce ki seçimlerde ‘Bize oy verirseniz istikrar gelecek’ diyorlardı. AKP’nin şimdi yine demokrasi, barış ve huzur vaat ediyor. Sanki bugüne kadar ülkeyi HDP yönetiyormuş gibi konuşuyorlar. Ancak halkımız her şeyi gördü, yaşadı. 24 Haziran’dan sonra AKP ve atanan kayyumlar hep birlikte yargılanacaklar.” Diye konuştu.

Editör: TE Bilisim