Bitlis’in Ahlat ilçesin de 70 kişilik bir gurup Nemrut Dağının Zirvesine tırmanarak yaklaşık 3 bin metrelik zirvede kar keyfi yaşadı. 

Van Gölü'nün sahilinde bulunan Bitlis'in Ahlat İlçesinde faaliyet gösteren Selçuklu Fotoğraf Kulübü Kültür ve Turizm Derneği’nin organize ettiği 6’ncı geleneksek Nemrut Zirvesi tırmanışını renkli görüntülere sahne oldu. Bu yıl rekor bir katılımla gerçekleşen etkinlik yaklaşık 8 saat sürdü. Geleneksel Nemrut tırmanışına birçok fotoğrafçı, memur, öğretmen, işçi, emekli, esnaf, çeşitli kesimlerden vatandaşların yanı sıra 16 ilden gelenlerin katılımlarla gerçekleşen bir etkinlik oldu. Oldukça eğlenceli geçen erkinlikte zirvede kartopu savaşı yaşanırken, öte yandan çocuklar gibi karda kaymanın keyfi de sürüldü. Ayrıca kar üzerinde çekilen halaylar bütün yorgunluğu alırken, kar üstünde ki güreş ise ‘Karlı Pehlivanlar’ esprisine yol açtı. Etkinlikler kartopu oynanmasıyla devam ederken zirveden izlenen Kalderanın güzelliği ise Anadolu da unutulan bir cennet köşesinin varlığını hafızalara bir kez daha kazıttı. Etkinliklere ilk kez katılanların yorgunluğu ise yaklaşık 3 bin metreden gördükleri güzellikler adeta yeryüzü cennetini andıran kalderanın muhteşemliği karşısında ise şaşkınlıklarını üzerlerinden atamadı.

ŞEREFOĞLU: BU GELENEĞİMİZİ HER YIL SÜRDÜRECEĞİZ


Selçuklu Fotoğraf Kulübü Kültür ve Turizm Derneği’nin organize ettiği 6’ncı geleneksek Nemrut Zirvesi tırmanışına her yıl destek veren Ahlat Doğa Severler ve Gezi ekibi Başkanı Şeref Şerefoğlu zirvede yaptığı açıklamada, “Her yıl olduğu gibi bu yılda 6’ncı geleneksek Nemrut Zirvesi tırmanışını gerçekleştirdik. Şimdi zirvedeyiz ve karda kaydık. Eğlendik. Karlı pekmez yiyeceğiz. İnşallah bu geleneğimizi her yıl sürdüreceğiz. Her yaştan her branştan insanlarımız bu zorlu ve bir o kadarda güzel etkinliklerimize katılıyor. Herkesi bu güzelliği bizlerle beraber doya doya yaşamasını temenni ediyoruz” dedi.

KATILIMCILAR DOYASIYA EĞLENDİ


Emekli Öğretmen Nevzat Babacan ise, bu yürüyüşe ilk defa katıldığını belirterek, “Çok eğlendim. Bu mevsimde burada kartopu oynamak bizleri çok mutlu etti. Çok eğlenceli bir etkinlik oldu. İnşallah bundan sonra her yıl bu etkinliğe katılmayı düşünüyorum” dedi.
Özellikle İzmir'den gelerek etkinliğe katılanlar ise, İzmir de kış ayında bile kara hasret kaldıklarını hatırlatarak, “İzmir’in Karabağlar ilçesinden bu etkinliğe katılmak için geldim. İzmir’in ikliminden dolayı kar göremediğimiz için buralara geldik. Burada çocuklar gibi şeniz. İçimizde bizden yaşlı büyüklerimiz var. İzmir de kar göremediğimiz için buralara geldik. Çok mutlu olduk. Bu mevsimde karla oynamaktan mutluluk duyduk”
İzmir den gelerek ilçede görev yapan ve etkinliğe ilk kez katılan memurlar ise, bu mevsimde haziranda karla yeniden buluşmanın çok güzel olduğunu belirerek şöyle konuştu:
“Rekor bir katılımla zirveye çıktık. Umarım bu sayı her geçen gün artar. Altını çizerek belirtmek istiyorum. Haziran da böyle bir şey yapmak her kese nasip olmuyor. Eşsiz doğa manzaraları karşısında 2 mevsimi bir arada yaşadık .Etkinlikte emeği geçen her kese teşekkürler. “
Geleneksel Nemrut Zirve yürüyüşüne; Selçuklu Fotoğrafçılık Kulübü üyelerinin yanı sıra, Ahlat Selçuklu yürüyüş ekibi, Ahlatforum internet üyeleri ile, Hatay, Konya, Osmaniye, Muğla, Trabzon, Aydın Nazilli, Gazi Antep, Kayseri, Adana, Diyarbakır, Kayseri, Rize, Samsun, Balıkesir, Siirt ve Bitlis’ten gelenler de katıldı.

 

 

Editör: TE Bilisim