Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde (Van YYÜ) ziraat teknisyenliği yapan Bülent Menteşe, çöpten hurda toplayarak ailesini geçindiren bedensel engelli Çetin Atırak'ın hayatından etkilenerek kısa filmini çekti.

 

Teknisyenlik dışında fotoğrafçılığa da ilgi duyan Menteşe, işe gittiği sırada çöpten hurda toplayan 34 yaşındaki Çetin Atırak ile 11 yaşındaki oğlu Vedat'ı gördü. Balıkçılık yaparken 2 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu sağ bacağını kullanamayan Atırak'tan etkilenen Menteşe, kısa film çekmeye karar verdi.

 

Menteşe daha sonra birçok kez ziyaret ettiği Atırak'ı anlattığı 5 dakikalık kısa filmi, 2 ayda tamamladı. Halk arasında "çer çöp" anlamına gelen, "zir zibil" adını verdiği filmle yarışmalara katılmayı amaçlayan Menteşe, filmi sosyal medya hesabından da paylaştı.

 

"ÇOCUKLARI İÇİN VERDİĞİ MÜCADELEDEN ETKİLENDİM"

Menteşe, çektiği kısa filmle Atırak ve ailesinin yaşadığı zorlukları anlatmayı, onlara yardımcı olmayı amaçladığını söyledi.

 

Atırak'ın bedensel engelli olmasına rağmen çocukları için verdiği mücadeleden etkilendiğini anlatan Menteşe, şöyle devam etti: "Atırak'ın çok zor bir yaşantısı var. Ben de onun hayatını, sinemayı da kullanarak görünür hale getirmek istedim. Sonra evlerine, yaşamlarına tanık oldum. Tam 2 ay çalışma koşullarının her sürecini kaydettim. Kurgu aşamasından sonra da kısa film yaptım. Bunu yapmamın en büyük amacı Çetin Bey'in sesini duyurmak. Umarım bu anlamda yetkililerin dikkatini çekeriz. Ayrıca bu kısa film ile ödül alabilirsem aileye katkıda bulunmak istiyorum."

 

ÇOCUKLARI İÇİN ÇÖPTEN HURDA TOPLUYOR

Çetin Atırak ise evinin geçimini çöplerden topladığı demir, plastik ve hurda malzemeleri satarak sağladığını ifade etti.

 

Bir bacağını kullanamadığı için oğlu okuldan geldikten sonra çalışmaya başladığını aktaran Atırak, "Trafik kazası sonrası kendime üç tekerli motosiklet aldım. Ailemin geçimini ve 3 çocuğumun eğitim masraflarını karşılamak için oğlum Vedat ile çöp toplamaya başladık. Para edebilecek her şeyi toplayarak satıyoruz ve ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz. Bülent Bey'e duyarlılığından dolayı teşekkür ederiz. Sesimize ses olmak için uğraştı. İnşallah sonuçları hayırlı olur." sözlerine yer verdi. 

Editör: TE Bilisim