Hakkâri Spor ve Van Küresünniler Derneği’yle ortak düzenlenecek olan Hakkâri Spor 1. Geleneksel Halı Saha Halk Turnuvası kura çekimi yapıldı.

 

Hakkâri Gençlik Merkezinde yapılan kura çekimi oldukça yoğun geçti. Kura çekimine turnuvayı düzenleyen ve koordinatör olan Hakkâri Spor Kulüp İkinci Başkanı Necmi Güldal, Kulüp Müdürü Halil EDİŞ, Türkiye Futbol Federasyonu Futbol İl Temsilcisi Adnan Aykut, Tertip Komitesi üyesi Murat Taş, Gençlik Merkezi Müdürü Fahri Güldal, Küresünniler Derneği yetkilileri, takım temsilcileri ve çok sayıda genç katıldı.

 

Turnuvayı düzenleyen Necmi Güldal katılımın yüksek olmasından dolayı oldukça memnun olduğunu dile getirerek tüm katılımcılara teşekkür etti. Güldal, “Turnuvayı yapma amacımız Hakkâri Futboluna yeni yetenekli gençler katmak. Bunun yanı sıra futbola olan ilgiyi daha da arttırarak ilimizde yer alan kulüplere de futbolcu kazandırmak.” Dedi.

 

Valinin programın düzenlemesinde büyük katkısı olduğunu ifade eden Güldal şöyle konuştu: “İlimiz Valisi Sayın Cüneyt Orhan Toprak’ın ilimiz futboluna, diğer branşlara ve gençliğe gösterdiği yüksek ilgi ve alakaları bu organizasyonun düzenlemesinde etkili oldu. Bu anlamda ilimiz valisine, spora ve gençliğe yaptığı katkılardan dolayı teşekkürler ediyoruz. Biz ayrıca tüm kış boyunca etkinlik ve aktiviteden yoksun kalan gençlerimizi bir nebze de olsa sosyalleştirmek istiyoruz.”

 

Daha sonra Tertip Komitesi Tarafından turnuvanın fikstür çekimi yapıldı. Turnuva sonunda finale kalan takımlara çeşitli hediyelerin ve tüm katılımcılara final maçında çeşitli sürprizlerin beklediği ifade edildi. Turnuva kura çekimine katılımın oldukça yüksek olması dikkat çekerken, turnuvanın Mart ayında başlanacağı söylendi. Turnuva fikstürü ve maç programı Hakkâri Haber TV’de yayınlanacak.

 

Kura çekimiyle ilgili konuşan Van Küresünniler Derneği yetkilileri yapılan turnuvanın hayırlı olması temennisinde bulundu.

Editör: TE Bilisim