Van'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etmek için Beşyol Meydanı'nda 'Demokrasi Nöbeti' tutan vatandaşlar Hakkari'nin Çukurca İlçesinde PKK tarafından yapılan saldırıda şehit olan vatan evlatlarını unutmadı.

 

Her kesimden vatandaşın katıldığı Beşyol Meydanı'ndaki nöbette 7'den 70'e katılan vatandaşlar burada hep bir ağızdan tekbir getirerek, darbecileri için idam isteğini yineledi.

Alandaki vatandaşlara seslenen Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, "Düşman bir tane tek değil dört bir yanımız düşmanlarla çevrili bugün 8 tane şehidimizi uğurladık. Allah onlara rahmet eylesin ve mekanları cennet olsun. Rabbim onların ailelerine sabrı cemiller versin. 15 Temmuz darbe kalkışmasını siz yiğit vatan evlatları püskürttünüz. onun için uyanık olacağız. bu meydanları ilk gün olduğu gibi boş bırakmayacağız. bugün dünyanın birçok yerinde kardeşlerimiz alanlardayken bizler buraları boş bırakırsak bizlere yazık olur. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Van'a ve sizlere çok büyük bir kıymet vermiştir. o yüzden diyoruz ki Beşyol'dan Beştepe'ye binlerce selam olsun" dedi.

 

"15 TEMMUZ HALK DEVRİMİNİN 16. GÜNDEYİZ"

Ak Pati İl Başkanı Zahir Soğanda ise bu kazanımların halka ait olduğunu belirterek, "15 Temmuz halk devriminin 16. günündeyiz. sizler hala meydanlardasınız ve bu devrimi siz yaptınız. Halkın devrimi yani sizin devriminiz Allah sizlerden razı olsun. yarın 23.30'da burada mehteren takımı olacaktır. Sizler için mehteren takımı getiriyoruz. Eğer sizler darbeye karşı durmasaydınız ve darbecilere karşı direnmeseydiniz bugün Cumhurbaşkanımızın nerede olacağını bilmiyor olacaktık. Seçilmişlerimiz ve irademizin nerede olacağını belemezdik. Allah kurusun belki de iç savaş olmuştu" şeklinde konuştu. Sağanda ayrıca halktan buralardan ayrılmayacakları sözünü de aldı. Beşyol Meydanı'ndaki Demokrasi saat 02.0'da kılınacak teheccüd namazının ardından sabah namazına kadar devam edecek. Alanda ayrıca Saadet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Hür Dava Partisi temsilcilerinin yanı sıra kurum, oda ve sendika temsilcileri de demokrasi nöbetine destek verdi.

 

DEMOKRASİ NÖBETİ TUTANLARA İHH VE KYK’DAN KUMANYA DESTEĞİ

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Van Şubesi ile Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) İl Müdürlüğü’nün, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etmek için demokrasi nöbeti tutanlara gıda desteği devam ediyor.

 

15 Temmuz gecesinden bu yana meydanlardaki demokrasi nöbetleri tüm yurtta olduğu gibi Van’da da devam ediyor. Darbe girişimine meydanlara çıkan halka vakıf ve kurumların gıda desteği devam ediyor. Bu yardımlara demokrasi nöbetinin ilk gününden buyana destek veren İHH Van Şubesi yetkilileri, devletini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı canı pahasına savunan halkın direnişine ortak olmanın gururunu yaşadıkları belirterek, “Ülkemizde FETÖ/PDY terör örgütü tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilmek istenen kalkışma harekatı çok şükür planlandığı gibi sonuçlanmamış ve tam aksine onlarca hayra hizmet etmiştir. Başta devlet ve millet kaynaşmasını arttırmış ve neredeyse halkın tamamı darbe karşısında devletinin yani sivil idarenin başı olan Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında durmuştur. İHH olarak da bu kalkışmanın ilk dakikalarından itibaren belki de ilk olarak meydanlara indik ve halkın direnişine ortak olduk. Bu bağlamda direniş gecelerinde direnişe katılan herkese kumanya ikramında bulunmuştur. Yine sabahlara kadar valilik önünde nöbet tutan vatandaşlarımızla birlikte teşkilat olarak nöbet tuttuk ve orada da çeşitli ikramlarda bulunarak halkın temel ihtiyaçlarının giderilmesinde katkı sunduk” dedi.

 

“DEMOKRASİ NÖBETİ'NE YURT- KUR'DAN DA DESTEK”

 

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Van İl Müdürlüğü tarafından, demokrasi nöbetindeki vatandaşlara kumanya desteği veriyor. KYK İl Müdürlüğü personeli ilk günden buyana İl Müdürü M. Şerif Özalp işbirliği içinde hareketi başlatan Van Beşyol Meydanı’nda demokrasi nöbeti tutan halka kumanya dağıtımı yapıyor. KYK İl Müdürü M.Şerif Özap, “Her zaman olduğu gibi bu kara günlerde de halkımızın yanında yer alarak iyi günde de, kötü günde de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olacağız. 15 Temmuz akşamı demokrasiyi korumak üzere sokağa çıkarak hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm ulusumuza baş sağlığı diliyorum. Ayrıca yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. KYK Van İl Müdürlüğü olarak meydanlarda demokrasi nöbeti tutan halka kumanya ikramında bulunarak destek veriyoruz. Bu vesile ile her zamanki gibi halk ile yan yana, omuz omuza olduk. Biz de KYK olarak halkımızın yanındayız ve personellerimiz ile beraber kumanya dağıtımı yapıyorlar. KYK olarak bu vesileyle halkımızın yanında yer alarak ‘iyi günde de kötü günde de ülkemizin ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yanındayız’ demiş oluyoruz” dedi.

 

ERCİŞ’TE DEMOKRASİ NÖBETİ İLK GÜNKÜ HEYECANIYLA DEVAM EDİYOR

Van’ın Erciş ilçesinde demokrasi nöbeti ilk günkü heyecanıyla devam ediyor.

 

Erciş Kaymakamlığı bahçesinde yatsı namazının ardından bir araya gelen vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetini tutmaya devam ediyorlar. Alanda toplanan vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Ercişli iş adamı Şahin Yağar, darbe girişimini şiddetle, nefretle kınadığını belirterek, “Darbeciler 15 Temmuz’da mağlup olunca çaresizlik içerisinde finansal tetikçilerini devreye sokup, Türkiye’nin kredi notunu düşürmeye başladılar. Ancak etkili olamadılar. Yine sözde insan hakları örgütlerini devreye sokup, güya Türkiye’nin katil sürülerine işkence ettiği gibi şerefsizce iftiralarda bulunuyorlar. Sokağa, meydana çıkan bu yiğit milleti, kendi veletleri olan DAEŞ gibi göstermeye çalışıyorlar. Bütün bunlar gösteriyor ki, çaresizler. Lakin telaşın ecele faydası yoktur.

 

Batı öyle bir döneme girdik ki, çok büyük bir ekonomi krizle karşı karşıya kalacaklardır. Bu krizi iç karışıklıklar izleyecek. Bu kriz, başta ABD olmak üzere Avrupa'yı yerle bir edecek. Bunlar duygusal ve hamasi arzular değil, görünen köyün halidir. 15 Temmuz'da milletin kazandığı yeni istiklal savaşı, FETÖ ile NATO, ABD, İngiltere gibi batılı odakların zaaflarının yanı sıra, milletin şecaati, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği, milletin evladı polis ve askerlerin gayreti ile oldu. Bu zafer, sadece bizim değil, bütün dünyanın kaderini tayin etti. Tüm dünyanın ufkunu açtık. Bundan böyle diledikleri ülkede, diledikleri gibi rejim kuramayacaklar. Ayağındaki terliği ve çıplak eliyle tanka, mermiye karşı direnen bu inananlar, büyük güç atfedilen kafir ve münafık güruhunun içine de korku tohumu ekmiştir. Artık yeni Türkiye'nin inşası şimdi başlamış ve batının çöküşünün imzaları atılmıştır. Risk bitmedi, tehlike geçmedi, küffar ve münafıklar temizlenmedi, ama yine de gün Müslümanların günüdür, çağ İslam'ın çağıdır. Zafer inanlarındır” dedi.

İş adamı Şahin Yağar’ın ardından, AK Parti Erciş İlçe Başkanı Adnan Aydın, SP Erciş İlçe Başkanı Nevzat Yağar ile HÜDA-PAR Erciş İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Bağ da birlik ve beraberliği pekiştiren birer konuşma yaptılar. Demokrasi nöbeti gecenin geç saatlere kadar devam etti.

 

ÇATAK’TA DEMOKRASİ NÖBETİ DEVAM EDİYOR

Van’ın Çatak ilçesinde demokrasi nöbeti devam ediyor.

 

Çatak Hükümet Konağı bahçesinde saygı duruşu, İstiklal Marşı ve tüm şehitler için dua edilmesiyle başlayan demokrasi nöbetinde halka kaymakamlık tarafından çorba ikramı yapıldı. Demokrasi nöbetinde konuşan Çatak Kaymakamı Hacı Asım Akgül, “Alanlardan ayrılmadınız. Hep beraber nöbetimize devam ediyoruz. Bugün sizler için hazırladığımız sinevizyon gösteriminde ilk günden beri alanlarda olan sizlerin meydanlardaki etkinliklerinizi sunduk. Bizler, birlik oldukça önümüzde hiçbir engel olmayacak. Bunu hep beraber 15 Temmuz gecesinde gördük, insanların önünde ne top ne de uçak durabildi. Bu gün burada kaymakam olarak değil sizden biri olarak, bir kardeşiniz, bir ağabeyiniz olarak buradayım. Şimdi bir söz vermenizi istiyorum. Her daim ne olursa olsun bayrak için, demokrasi için tek vücut olacağız” dedi. Demokrasi nöbetine hakim ve savcılar ile AK Parti İlçe Başkanı Tahsin Babur, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Umut Düzerdik, İlçe Emniyet Amiri Mustafa Kaydım, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Editör: TE Bilisim