Van Büyükşehir Belediyespor teknik yönetimi her Salı yapmış olduğu basın toplantısı bu haftada gerçekleştirdi. Hafta sonu evinde Bayburtspor’u 1-0’lık skorlar geçen Vanspor önümüzdeki hafta karşılaşacağı Kocaelispor maçı hazırlıklarına ise son gaz devam ediyor.

 

Van Büyükşehir Belediyespor sportif direktörü ve teknik direktörü ile basınla bir araya gelmeye devam ediyor. Her hafta sonu oynana maçın analizini, hafta içindeki çalışmaları ve gelecek hafta oynanacak maçla ilgili değerlendirmeler yapan Vanspor yönetimi bir yandan Kocaelispor maçına odaklanmış durumda. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen toplantıda ilk 5 haftada 10 puan toplamak istedikleri söyleyen teknik direktör Namık Altunsoy bu hedeflerine ulaşmak için ellerinde fırsatın olduğunu dile getirdi. Vanspor Kocaelispor’dan 3 puan alması halinde sıralamada ilk 3 içinde yer alamaya devam edecek.

 

KARATEKİN: BASINIMIZI YİNE DAVET EDİYORUZ

Toplantıda ilk olarak konuşan Sportif Direktör Turgay Karatekin ilk olarak şunları söyledi: “Şehrivan Gazetesi ve Gazetevan’a kulübümüz ve sportif direktör olarak ben teşekkür ediyorum. Duyarlılığınızdan dolayı ben sizlere teşekkür ediyorum. Burada bizim sesimiz olduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. Buna bir taraftan mutlu olurken diğer taraftan da üzüntü olduğumuzu belirtmek isterim. Kentte çok sayıda gazeteci arkadaşımız, basın mensubu olan arkadaşlarımız var. Ancak kendileri bu haftada gelmediler. Biz yine kendilerini sizin aracılığınızla yine onları toplantımıza davet ediyoruz.”

 

“BİZİM KAPIMIZ HERKESE AÇIKTIR”

Yeniden kent dinamiklerine seslenen Karatekin, kent dinamiklerini yanlarında görmek istediklerini söyledi. Karatekin, “Geçtiğimiz hafta kötü bir mağlubiyet aldık. Hocamız bunun için gerekli açıklamaları yaptı. Bu hafta içinde gerekli çalışmalarımızı yaptık. Güzel bir galibiyet aldık. Oraya gelen taraftarımız mutlu oldu. Ben bu konuda Karakobra ve diğer tüm taraftarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonraki maçlarımızda da kendilerini yanımızda görmek istiyoruz. Geçen hafta dinamiklerimizden bahsettik. Ben yine sayın valimiz, milletvekillerimiz, işadamlarımız, eski kulüp başkanlarımızı ve futbola gönül vermişleri burada görmek istiyoruz. Bu vesileyle bu çağrımı yine yeniliyorum. Daha önce milletvekilliği yapan bir isimin bizi ziyaret etmeleri bizleri mutlu etmiştir. Bizim kapımız herkese açıktır. Eski günlerimize kavuşmamız için bizim herkese ihtiyacımız var.” Dedi.

 

ALTUNSOY: GERGİN BİR MAÇA ÇIKTIK

Ardından konuşan Teknik Direktör Namık Altunsoy ilk olarak Bayburt maçının geçtiğimiz haftanın izlerini silmek adına önemli bir mücadele olduğunu söyledi. Altunsoy şunları söyledi: “Geçen hafta başlatmış olduğumuz rutin Salı günleri toplantımıza devam ediyoruz. Geçen hafta galip olarak karşınıza çıkmak istediğimi söylemiştim. Bu hafta galip takım hocası olarak karşınızdayız. Oynadığımız Bayburtspor maçı bizim için kaybolan özgüvenimizi kazanmak adına bizim için önemliydi. 1 hafta önce hezimet olarak adlandırılan maçın izlerini silmek için biz Bayburt maçını önemsedik. Psikolojik olarak 4 puanlı bir takım olarak maça çıktık. Karşımızda da şampiyonluk hedefleyerek kurulmuş, ciddi yatırım yapmış, lige iyi başlayamayan ve çıkış arayan bir takım ağırladık. Maçın gergin olacağını biliyorduk. Nitekim 90 dakikayı değerlendirdiğimizde bu tür pozisyonların çok olduğunu gördük.”

 

“YÖNETİMİMİZ HER ZAMAN YANIMIZDA OLDU”

Alınan mağlubiyete rağmen yönetimin her zaman yanlarında olduğunu ifade eden Altunsoy, “Ben yönetim kuruluma ve sportif direktörümüze teşekkür ediyorum. Genelde bu ağır yenilgilerden sonra istisnaları ayrı tutarak söylüyorum. Yöneticiler biraz takımdan uzaklaşır. Ancak bizim yöneticilerimiz hafta içinde sürekli yanımızda oldular. Bize tekrar güven aşıladılar. İnançlarını dile getirdiler. Ben her iki birime de teşekkür ediyorum. Bir teşekkürü de hafta için ve maç günü takımımıza verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

 

ALTUNSOY: TEMPOMUZ YÜKSELİYOR

Takımda temponun gün geçtikçe arttığına işaret eden Altunsoy şöyle devam etti: “Saha içine dönecek olursak takımımız şu ana kadar oyunun belli bölümlerinde düşüyordu. Ancak bu müsabaka da 90 dakika boyunca ayakta kalmayı başardı. Demek ki yavaş yavaş tempomuz yükseliyor. Tabi buna rağmen bizim saha içindeki yanlışlarımız yine var. Ancak pozitif yönlerimiz daha fazladır. Benim bunların arasında en önemsediği maçın sonlarına doğru verdiğimiz pozisyon dışında pozisyon vermememizdir. Ben bunu ciddi anlamda önemsiyorum. Rakibe göre çok daha fazla gol pozisyonu ürettik, rakip kalecinin kurtardıkları var, direkten dönen toplarımız var. Bütün bunları alt alta koyduğumuz zaman hak ettiğimiz bir üç puanı hanemize yazdırmış olduk. Bunun da mutluluğunu yaşıyoruz. Camiamıza hayırlı olsun.”

 

“İÇERDE KAZANMAYI ALIŞKANLIK EDECEĞİZ”

Gelen her başarınızın yükü daha da arttıracağını söyleyen Altunsoy, “Ben bunu futbolcularıma da söyleyeceğim. Gelen her başarı bizim omuzumuzdaki yükü biraz daha artıracaktır. Çünkü her ne kadar kuruluş aşamasında sıkıntılarla uğraşmış olsak da Van şehri büyük bir şehir ve bizden güzel haberler bekleyen takipçilerimize, futbol severlere bu skorları istikrarlı bir hale çevirebilirsek anlam kazanacaktır. Bunu yapamazsak çok anlamı olmayacaktır. Bizim ilk hedefimiz içerde mağlup olmamak. İçerde kazanma alışkanlığını edinmek istiyoruz. Kupa dışında ligde oynadığımız 2 maçımızı da kazandık. İnşallah içerde kazanmaya devam ederek dışardan da puan getirmeyi istiyoruz.” Dedi.

 

BİR TEŞEKKÜRDE 12’NCİ ADAMA

Yaptıkları işin birlikte ve beraberlik içinde olması gerektiğini söyleyen Altunsoy şunları söyledi: “Bu işi nerede yaparsak yapalım şu cümleler içimizde hep tekrarlanan cümlelerdir. Bu iş birlik beraberlik ve bütünlük işidir. Camialar eğer güçlü ise alınan ağır neticelerden sonra oy girdap çıkmayı başarabilmelidir. Biz bunu başardık. Bunun dışında 2 antrenmanımıza tatlı alarak gelen Karakobralar taraftar grubumuzun bu konuda önemli bir yeri var. Bize güven verdiler. Bizde bunları önemsiyoruz. Bu dairenin genişlenmesini istiyoruz. Bunun içine işadamlarımızı dahil etmeliyiz. Hakem derneğimiz bu konuda bize destek verdi ve kurallar hakkında bizi iyi bir şekilde bilgilendirdiler. Bunlarla birlikte daha iyi yerlere geleceğiz.”

 

ALTUNSOY: İYİ NİYETLİ BİR TAKIMIMIZ VAR

Takımdaki futbolcuların iyi niyetli olduğuna vurgu yapan Altunsoy, “Olumlu ya da olumsuz hiçbir şeyi konu yapmadan sadece çıkıp işlerine motive oluyorlar. Buda bizi mutlu ediyor. Bize düşen bu oyuncuların motivasyonu daha da yükseltmek ve kötü şeylerden uzak tutmaktır. Biz dört dörtlüğüz demiyorum. Israrlı söylüyorum. Bizim takımımız yüzde 40-50’lerde dolaşıyor. Bizim yine uyum sıkıntılarımız var. Bunları atlattıktan sonra tempomuz yükseldikten sonra daha iyi yerlere geleceğiz. Bayburt maçı için söylüyorum. Biz bu maç olumlu şeyleri daha fazla yaptık. Olumsuz yaptığımız şeylerde var. Bir parantezde müsabaka hakemi için açmak istiyorum. Genelde galip gelmemize rağmen söylüyorum. Bizi tatmin eden bir müsabaka yönetmedi. İlk dakikalarda rakip kalecinin bizim oyuncumuza yaptığı müdahaleni es geçmesi, kaleciye kart verse ve faul verse bize avantaj doğuracaktı. Ben maçın görüntülerini izledim bunu kendilerine de göndereceğiz. Onlar artık karar versinler.” İfadelerine yer verdi.

 

“BÜKEMEDİĞİMİZ ELİ ÖPMEYİ BİLECEĞİZ”

Altunsoy yaptığı açıklamada son olarak şunları kaydetti: “Alınan galibiyet güzel bir galibiyet ve tüm camiaya hayırlı olsun. Bu demek değildir ki biz her önümüze geleni yeneceğiz. Bunu yapmak için bütün çabamızı göstereceğiz. Bunun sözünü veriyorum. Ancak bükemediğimiz bileği de öpmeyi bileceğiz. Centilmenlik kuralları içinde işimiz yapacağız. 4 lig maçı oynadık, henüz ceza kurulan giden hiçbir eylemimiz yok. Oyuncularımızdan kırmızı kart gören yok. Bunları da olumlu yanlarımızdan görüyorum. Verilecek desteklerle Vanspor’un belli bir hedef koymasa da bizim içimizdeki hedef doğrultusunda Van futbolunu iyi bir şekilde temsil edeceğine inancım tam.”


ŞEHRİVAN SPOR: ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim