Gürpınar ilçesinde 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi dolayısıyla "seçim güvenliği"  toplantısı düzenlendi. 

 

Kaymakam Osman Doğramacı başkanlığında düzenlenen toplantının amacının, yaklaşan 24 Haziran seçimlerinin huzur içerisinde geçmesi için tarafların üzerilerine düşen sorumlulukları hatırlatmak olduğunu söyledi.

 

Seçimlerin güvenli şekilde geçmesi için herkesin birlik ve beraberlik içinde çalışması gerektiğini aktaran Doğramacı, şunları kaydetti:

 

"Ülkemiz demokrasi açısından çok önemli bir seçim sürecine girmiştir. Bu seçimin huzur ve güven içinde yapılması için bizlere ve özellikle siyasi parti temsilcilerine önemli görevler düşüyor. Bu görevi en iyi şekilde yapacağımıza inanıyorum. Bizim amacımız vatandaşlarımızın özgür iradelerinin hiçbir baskı ve tehdit altında kalmadan sandığa yansımasını sağlamaktır.

 

Bu bağlamda seçimin tüm taraflarının karşılıklı anlayış, iş birliği, güven, saygı ve sorumluluk bilinci içinde bu süreci yürütmesi şehrimizin demokrasi kültürüne değer katacaktır. Bilinmesini isterim ki devletimizin tüm birimleri bu sürecin en iyi şekilde, huzur içerisinde yürütülmesi ve sonuçlanması için bütün tedbirleri almaktadır. Böylece tüm vatandaşlarımız huzur içerisinde özgür iradelerini sandığa yansıtacaklardır."

 

Hükümet Konağı'nda düzenlenen toplantıya siyasi parti temsilcileri, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Amirliği yetkilileri katıldı. 

 

 

Editör: TE Bilisim