Gürpınar Belediyesi Sağlık Komisyonu ile Gürpınar Belediyesi kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği sağlık seminerine kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

 

Koyunyatağı ve Erkaldı mahallerinde gerçekleştirilen eğitimlerde Van Büyükşehir Belediyesi sağlık İşleri Daire Başkanlığından görevli Acil tıp teknisyeni Dilek korkmaz tarafından aile planlaması, gebelik, hijyen, meme kanseri, rahim ağzı kanseri, menopoz hastalıkları anlatılırken, özellikle meme kanserine ilişkin kadınların kendi kendilerini muayene etme teknikleri anlatıldı.

 

ERKEN TEŞHİSİN ÖNEMİ ANLATILDI

Eğitimlere katılan Gürpınar Belediyesi Eşbaşkanı Yıldız Çetin kadınlara yönelik yaptığı açıklamada, “Gürpınar Belediyesi olarak kadın çalışmalarına önem veriyoruz ve bu  eğitimlerle hedefimiz sağlıklı toplum yaratmaktır. Bilinçsizlikten kaynaklı her yıl binlerce kadın çeşitli hastalıklardan dolayı yaşamını yitiriyor. Bunların başında da meme kanseri ve rahim ağzı kanseri gelmektedir. Öncesinden alınacak kimi küçük tedbirlerle, zamanında yapılacak kimi tedavilerle bunların önüne geçilebilecekken, maalesef bunlar yapılmamaktadır. Bundan dolayı da kadınlarımız çok büyük sıkıntılar yaşamakta, gencecik yaşlarda yaşamlarını yitirmektedirler.” Dedi. Eğitime katılan kadınlara içinde kişisel bakım ürünleri olan hediyeler verildikten sonra eğitim son buldu.

Editör: TE Bilisim