Kar yağışının etkili olduğu Gürpınar’da, Gürpınar Belediyesi kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürerek vatandaşların olumsuz etkilenmelerinin önüne geçti.

 

Gürpınar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, geniş ve engebeli bir coğrafyaya sahip olan Gürpınar’da etkili olan kar yağışı çok sayıda köy yolunun kapanmasına neden olduğu kaydedildi. Vatandaşların olumsuz etkilenmemesi için zamanında kar temizleme çalışmalarına başlayan Gürpınar Belediyesi, özellikle mahalle içlerini temizleyerek vatandaşların olumsuz etkilenmelerini asgariye indirmeye çalıştı. Gürpınar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kar yağışının başlamasıyla birlikte vatandaşların gündelik hayatlarının aksamaması ve ulaşımda herhangi bir sıkıntının yaşanmaması için kar yağışından  itibaren karla mücadele çalışmaları başlattı.

 

Kar temizleme çalışmalarında 1 greyder, 3 kazıcı yükleyici,1 loder, 2 binek araç ve kar temizleme ekipleri ile mahalle yollarının ulaşıma kapanmaması için çalışmalar aralıksız devam ederken, mahalleliler hızlı bir şekilde ve zamanında yapılan çalışmalardan dolayı oldukça memnun kalırken, “Zamanında yapılan müdahalelerle işlerimizin aksamasını engellediler. Bunun için emeği geçen her kese teşekkür ederiz” denilerek memnuniyetlerini ifade etti.

 

Öte yandan ilçe merkezinde kaldırımlar, yayaların sıklıkla kullandığı ara yollar da mini kar küreme araçlarıyla temizlenerek yayalarında rahat gidip gelmeleri, kardan ve buzdan dolayı doğa bilecek tehlikelerin önüne geçildi.

 

Kar temizleme çalışması ilçe genelinde devam ediyor.

 

Editör: TE Bilisim