Van’ın Gürpınar Belediyesi tarafından açılan yaz dönemi kayak kursuna katılan minik sporcular müsabakalara aralıksız hazırlanıyor.

 

Gürpınar’da 7 ile 13 yaş aralığındaki 45 öğrenci, Gürpınar Belediyesi Kültür ve Sosyal Müdürlüğü tarafından sağlanan malzeme desteğinin ardından yaz dönemi kayak kursuna katıldı. Antrenörler eşliğinde sürdürülen kurslara katılan öğrenciler, her gün belli saatlerde verilen eğitimlerde teknik, kondisyon ve nefes açma çalışmaları yaparak sezona hazırlanıyor.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, ilçede kayak sporunun gelişmesi için belediye olarak çalışma başlattıkları vurguladı. Genç kayakçıların yetişmesi için yaz döneminde kurs açtıklarını ve kursa katılan öğrencilere her türlü malzeme desteği sağladıklarını ifade eden Doğramacı, "Yetiştireceğimiz sporcular ileride yapılacak müsabakalarda ilçemizi ve ilimizi en iyi şekilde temsil edecekler. Çalışmalarımız, yetenekli sporcuların tespit edilmesi anlamında önem taşıyor. Belediye olarak sporun gelişmesini önemsiyoruz. Bu anlamda spora yönelik desteklerimiz devam edecek" dedi. 

Editör: TE Bilisim