Van’ın Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, ilçesinde yıllardır çözülemeyen sulama suyu sorunu için muhtarlarla bir araya geldi.

 

Yıllardır bir türlü çözüme kavuşmayan ve bazı mahallelerin mahrum kaldığı sulama suyu sorunu için toplantı düzenleyen Belediye Başkan Vekili Doğramacı, nihai bir sonuç için muhtarlarla fikir alışverişinde bulundu.

 

Bölüştüğünde tok, bölündüğünde yok olunduğunu söyleyen Doğramacı, toprakları kendi haline bırakmaktansa, bir düzen kurup hep birlikte sudan faydalanabileceğini belirtti. İlçenin suyun içinde olduğunu, ama susuz durumda bırakıldığını ifade eden Doğramacı, “Fazla kullandığınız her bir gram su başkasının hakkını gasp etmektir. Herkesin bu sudan faydalanmasını istiyorsak, hep beraber hareket etmeliyiz. Bencil davranırsak çok şey kaybederiz. Ya bir düzen kuracağız ya da bu toprakları kendi haline bırakıp yok etmekle mahkum edeceğiz. Ama gerek yok, elimizde imkanımız var. Birlik olursak herkes bu sudan faydalanacak. Bu sene hepimiz elimizi taşın altına koyup işi rayına oturtmalıyız. Bu sıkıntıyı aşamasak önümüzdeki yıllarda daha da büyüyecek. Allah’ın izniyle bu soruna çözüm bulundu. Bundan sonra çalışanlara zorluk çıkaran, sıkıntı yaşatanlar hakkında adli ve idari soruşturma başlatacağız. Herkes adımını ona göre atsın. Bu sisteme herkes kayıtsız şartsız riayet edecektir” dedi.

 

Van Sulamaları İşletim Şube Müdürü Mazhar Çalış da, sulama suyu sorunu için kalıcı bir çözüm ve ilerleyen yıllarda sıkıntı çekmemek adına kaymakam başkanlığında toplandıklarını ifade etti. Karar birliğiyle bir sonuca vardığını söyleyen Çalış, “Umarım herkes bu karara uyar, üstüne düşen fedakarlıkları yerine getirir. Toplantıda yaklaşık 20 mahallenin muhtarıyla bir araya geldik. Verdiğimiz kararı hemen herkes onayladı. Bir sistem oluşturduk. Haftanın ilk dört günü üst tarafta kalan mahallelere (Bozyiğit, Erkaldı, Yolaşan, Çavuştepe, Yatağan, Çakınlı, Otbiçer), diğer kalan günlerde ise alt tarafta kalan mahallelere (Parmakkapı, Aşağıkaymaz, Değirmendüzü, Yukarıkaymaz, Sakalar) su vereceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim