Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin gündemini belirleme konusunda her kategoride en önemli aktör. Hürriyet çizeri Latif Demirci, Erdoğan'ın bu özelliğini en iyi şekilde resmetti.

"GÜNDEMDEN BENİ ALIN GERİ NEYİ KALIR Kİ"

Erdoğan'ı smokinle, mikrofonun başında çizen Latif Demirci, bir boya firmasının reklam sloganının sözlerini, "Gündemden beni alın geri neyi kalır ki" diye değiştirerek yine Erdoğan'a söylettirdi.

"GÜNDEMİ BEN OLUŞTURMAZSAM.."

Başbakan olduğu dönemde katıldığı canlı yayında "Gündemi belirlemek için mi aykırı çıkışlar yapıyorsunuz?" sorusuna cevap veren Erdoğan, "Gündemi ben oluşturmazsam Başbakan olamam" demişti.

"BİZ KOŞAN BİR CUMHURBAŞKANI OLACAĞIZ DEDİK"

Erdoğan, Cumhurbaşkanı olduktan sonra "Biz yatan, oturan değil koşan bir Cumhurbaşkanı olacağız dedik" sözleriyle gündem olan çıkışlarına devam etti.

ERDOĞAN'IN HAKAN FİDAN TARTIŞMASI

Erdoğan, MİT'ten ayrılarak AK Parti'den aday adayı olan Hakan Fidan'a kırgın ve bu duruma karşı olduğu görüşünü belirtmiş, gündem yine hareketlenmişti. Bunun üzerine Hakan Fidan aday adaylığından vazgeçmiş ve MİT'teki görevine yeniden atanmıştı. Erdoğan gündemi bir kez daha hareketlenmiş ve Türk siyaseti üzerindeki etkisini yine göstermişti.

ÇÖZÜM SÜRECİ ELEŞTİRİLERİ

Ardından Erdoğan'ın çözüm süreci kapsamında açıklanan 10 maddelik bildiriye karşı çıktığını açıklamış, bir anda gözler kendisine çevrilmişti. Arınç Erdoğan'ı eleştirmiş, ardından Gökçek de Arınç'ı eleştirmişti. Dün akşam ise Arınç Melih Gökçek'e cevaben çok sert bir açıklama yaptı ve gündemi yine Erdoğan'ın açtığı tartışma belirledi.

YAŞANANLARIN ÖZETİ TEK BİR KARİKATÜRDE

Hürriyet'in karikatüristi Latif Demirci, tüm bu yaşananları en iyi şekilde yansıtan isim oldu. Erdoğan'ı smokinle, mikrofonun başında resmeden Latif Demirci, bir boya firmasının reklam sloganının sözlerini, "Gündemden beni alın geri neyi kalır ki" diye değiştirerek yine Erdoğan'a söylettirdi.

Editör: TE Bilisim