ŞEHRİVAN ÖZEL HABER - AK Parti Van eski milletvekili Gülşen Orhan ile ilgili atama haberi Van'da heyecan yarattı.

Edinilen bilgiye Van'da 23. ve 24'üncü dönemlerde milletvekilliği yapan Orhan, jet bir karar ile Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına getirildi. İki dönem Van'a TBMM'de temsil eden geçtiğimiz dönem ise milletvekilliği aday adaylığı listesinde yer alan fakat listeye giremeyen Orhan'ın başdanışmanlığı ile ilgili kararın Resmi Gazete'de yayınlanması bekleniyor. Ankara'da son bir kaç gündür konuşulan flaş atama kararı heyecan yaratırken Şehrivan'a konuşan Van eski milletvekili atama kararını doğruladı. Gözler Resmi Gazete'de yayınlanacak olan karara çevrilirken, bu kararın ardından Gülşen Orhan'ın hemen görevine başlaması bekleniyor. Öte yandan Van eski milletvekili Mustafa Bilici de kendi hesabından paylaştığı bir mesaj ile Gülşen Orhan'ın atama kararını doğulayarak, Orhan'a tebrik eden bir mesaj yayınladı.

 

 

ÖNEMLİ İSİMLERDEN BİRİSİ OLMUŞTU!

Mecliste iki dönem Van'a temsil eden Gülşen Orhan, kente damgasını vuran milletvekillerden birisi olarak tarihe geçmiş ve adından sıkça söz ettiren bir isim olmuştu. Kürt sorunu, çözüm süreci gibi konularda da etkin isimlerden birisi olmayı başaran Orhan, Feqiye Teyran Festivali'nin düzenlenmesi gibi önemli kültürel çalışmalarda da inisiyatif alan bir isim oldu. İkinci döneminde çoğunlukla Van depremi sonrasında görev alan Orhan, deprem sonrası süreçte de Burhan Kayatürk, Fatih Çiftici ve Mustafa Bilici ile önemli çalışmaların altına imzasını atan isim oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın büyük Diyarbakır buluşmasında da heyetinde yer alan Orhan, bölgedeki önemli programlarda da Erdoğan'a yakın ve partinin önemli isimlerinden birisi olarak dikkat çekti. 

 

 

VAN İÇİN ANLAMI BÜYÜK!

Orhan'ın Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı ile ilgili görevi kentte konuşulmaya devam ederken, gözler kararın resmen yayınlanmasına çevrildi. Geçen dönem görev yapan 4 milletvekilinden biri olan Gülşen Orhan, diğer isimlerle birlikte bu dönem ciddi görevler üstenen isimlerden biri olmayı beklerken daha önce de Fatih Çiftci'nin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Mustafa Bilici'nin Bilim ve Sanayi Bakanlığı Müşavirliği'ne atanmasının sevinci yaşanmıştı. Geçen dönemki isimlerden Burhan Kayatürk ise bu dönem meclisin en tecrübeli ve en önemli isimlerinden birisi olarak dikkat çekerken Gülşen Orhan'ın da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çok yakın bir görev almasının Van için de büyük avantajlar sağlaması bekleniyor. 

 

GÜLŞEN ORHAN KİMDİR?

Gülşen Orhan (d. 12 Aralık 1970, Bahçesaray, Van Türkiye)

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 23 ve 24'üncü dönem Van Milletvekiliği'ni yaptı. İlk ve orta öğrenimini Van’da tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi bölümünden mezun oldu. Dul ve 1 Çocuk annesi olan Gülşen Orhan, Bahçesaray Belediye Başkanı Naci Orhan'ın kızıdır. A.Ü. Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi'nin arkeoloji bölümü mezunu olan Gülşen Orhan, genç yaşta meclise giren isimlerden biri olmuş ve Van'ın ilk kırmızı plaka alan vekillerinden birisi olmuştu.

 

(Şehrivan Gazetesi)

Editör: TE Bilisim