ŞEHRİVAN HABER - YUNUS EMRE AYKAÇ/ HAMİT KARAKUŞ - AK Parti’nin 24 Haziran’da seçilen üç milletvekilinden birisi olan ve hızlıca hem A takımında hem de Ankara siyasetinde güçlü bir yer bulan Osman Nuri Gülaçar, seçimden sonraki ilk geniş kapsamlı değerlendirmesini yapmak üzere kentteki gazeteciler ile bir araya geldi. Büyükşehir Belediye başkanlığı sürecinden vekilliğe kadar uzanan süreci ve yaşadıklarını da paylaştığı değerlendirmesinde yeni sürece dair önemli mesajlar paylaşan Gülaçar, özelde yerel yönetimler konusunda flaş açıklamalarda bulundu. Yerel yönetimler konusunda çok ciddi bir çalışma yürütüldüğünün bilgisini de gazeteciler aracılığı ile ilk kez paylaşan Gülaçar, Van’ın adaylarının da Kasım ayında hazır olacağı bilgisini verdi. Şimdiden belediye başkan adaylıkları konusunda ciddi bir teveccühün olduğunu da söyleyen Gülaçar, kayyum yönetimi konusuna da değindi. HDP’yi eleştirdiği konuşmasında kayyumların ideoloji değil hizmet yaptığını belirtirken, şu ifadelere de ye vermeyi ihmal etmedi: “Ama asıl olsan halkın seçtiği insanların kenti yönetmesidir. Bu bizim önceliğimiz olmalı. Geçici değil sürekli olan durumu gerçekleştirmeliyiz” şeklinde konuştu.

 

24 Haziran seçimlerinde Van milletvekili olarak meclise giren ardından da hızlıca AK Parti’nin MKYK’sında yer alar A Takımında yer bulan ve aynı zamanda Türkiye-İran Dostluk Grubu Başkanı Osman Nuri Gülaçar, kentteki gazeteciler ile bir araya geldi. 27’inci dönemin üç milletvekilinden birisi olan Gülaçar, yeni sürecin ve kendisinin bu süreçteki rolü ile ilgili de önemli mesajlar verdi. Milletvekili süreci ve Milletvekili olduktan sonra yaşanan süreç ele alan Gülaçar, çıkarılan KHK ile yerel yönetimlere kayyum atanmasının ardından yaşanan süreçle ilgili birçok konu hakkında önemli demeçlerde bulundu.

 

 

GÜLAÇAR: “HALK SİZİ SAHİPLENİYOR”

 

2014 yerel seçimlerinde Belediye Başkanı adayı seçilmesiyle ilgili konuşan Gülaçar, “2014 yılında Cumhurbaşkanımız yani o dönem Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın davetiyle Van Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı adayı olarak bu yola başladım. O süreçte tüm olumsuz süreçlere rağmen Van tarihinin en yüksek oyunu alarak Van tarihine geçmiş sayılırız. Bakın Ak Parti’nin kuruluşundan sonraki seçimlere kadar yani 24 Haziran seçimleri dahil olmak üzere Van tarihindeki en yüksek oyu aldık. Yüzde 43’lük bir oy oranı aldık. Orda önemli ikinci bir madde çözüm süreci idi. Dolaysıyla PKK’ın bizi sahada çalıştırma gibi bir imkânı yoktu. Çalıştırmıyordu, evimize bomba attılar. İpekyolu ilçe teşkilatımıza yakın bir yerde taşlamalar oldu. Süreç bizim açımızdan çok olumsuzdu. Bir diğer nokta ise, FETÖ yeni yeni operasyonlar yapıyordu. Bir diğer değişle FETÖ devletin bütün kılcal damarlarına sızmış bir yapıydı. Onlara rağmen seçim kazanmak adeta imkânsız idi. Ama buna rağmen bunu gördüm ve inandım. Bu halka samimi gittiğinizde, dürüst gittiğinizde bu halk sizi sahipleniyor.  Partilerinde bizlerinde hafızaları olmalı. Bugünden yarına unutulmamalı bazı şeyler.” İfadelerine yer verdi.

 

GÜLAÇAR: 7 HAZİRAN’DA ADAY OLMAYINCA KÜLLİYEDEN BENİ ARADILAR!

 

24 Haziran seçimleri sürecini anlatan Gülaçar siyasi arenadaki diğer denemelerinden de söz ederek; “Cumhurbaşkanımı ile istişare ettikten sonra 7 Haziran seçimleri için müracaatta bulundum. O süreçte nasip olmadı. Sonra biz 1 Kasım’da kendimiz bilerek aday olmadık. Listelerin açıklanmamasına bir gün kala daha doğrusu YSK’ya verileceği zaman beni Külliyeden aradılar ve neden aday olmadığımı sordular. Ben de biraz kırgın olduğumu 7 Haziran’dan hareketle aday olmadığımı belirttim. Onlarda hayıflanmış oldular ve üzüldüler. 24 Haziran seçimleri içinde son 3 gün içerisinde istişarelerimiz sonucu aday oldum. 24 Haziran seçimlerine götüren süreçte de teveccühlerinden dolayı Cumhurbaşkanımıza ve yol arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Bizi 1.sıra milletvekili adayı tercih ve teveccüh ettiler.”

 

 

“170 BİN OY BENİM İÇİN 170 BİN REŞAT ALTIN DEMEK!”

 

“Doğu şartları ile Batı’nın şartları arasında fark var. Biz bunu biliyoruz. İşte bütün sorunlara rağmen burada bir şeyler başarmamız lazım. Biz Türkiye’deyiz. Türkiyeli olarak devam etme, var olma, ayrıştırmadan, ötekileştirmeden ve kardeşliği en ön safa çekerek hem fert fert hem toplumsal olarak insanımızın ihtiyaçlarını gidermeliyiz. Dertlerine deva sorunları çözme noktasında bir sorumluluğumuz var. Cumhurbaşkanımızın bu noktada ayrıca ve ayrıyeten yüklediği bir sorumluluk var. Cumhurbaşkanımız ile bir araya geldiğimizde her defasında bu sorumluğu bizlere hatırlatır. Bu şehre karşı sorumluluğumuz var. İnsanımıza binlerce minnet ve teşekkür ediyorum. Seçim sonrası da bunu ifade ettim. Bu bölge de bize 170 bin civarında oy verildi. Yani benim için 170 bin Reşat altın demek. Bu duyarlılığı gösteren halk kadirşinas bir halktır. Eğer Allah nasip ederse ben insanımızın gönül dünyasına girmeyi arzu ediyorum. “ dedi.

 

“YÜZDE 52’Yİ GÖRDÜĞÜMDE AĞLADIM”

 

Türkiye halkının kadirşinas olduğunu ve her zaman sor durumda devletinin yanında yer aldığının altını çizen Gülaçar, “Bu halk değerli bir halktır. İnandırdığınızda gerçekten hakkı teslim etme noktasında kadirşinastır. Bizim halkımız zor zamanlarda kesinlikle doğrunun yanında yer alan, devletin yanında yer alan bir güzelliğe sahiptir. Son seçimde bütün olumsuz propagandalara rağmen o akşam sonuçlar açıldığında yüzde 52’yi gördüğümde ağladım, duygulandım. Zor zamanlarda bu millet, kendini ispat ediyor. Bundan daha önemli bir değer yok. Bu millet, birlik ve beraberlik içinde asla Suriyelileşmeme sürecini ifade ediyor. Bende bunu hasetten arzu ediyorum. İnsanın var olduğu yerde ihtiyaç var ve bizler bu ihtiyaçlara cevap vermek zorundayız” dedi.

 

 

“HALKIMIZ BUNA FIRSAT VERMEYECEKTİR”

 

Türkiye karşı savaş başlatıldığını ifade eden Gülaçar, “Şu an Türkiye’ye karşı savaş başlatılmış durumda. Bunun adı ekonomik bir savaştır. Doları 7 lira çıkaran güç bizi rahatsız etmek istiyor. Bizim dengelerimizi sarsmak istiyor. İnşallah bizim halkımız buna fırsat ve imkân vermeyecektir.” Dedi.

 

“KASIM AYI İTİBARİYLE ADAYLARIMIZI BELİRLEMİŞ OLACAĞIZ”

 

Adaylıklar konusundaki flaş bir bilgiyi de ilk kez gazeteciler aracılığı ile açıklayan Gülaçar: “Yerel yönetilmelerle ilgili olarak AK Parti olarak yeni bir karar aldık. Kasım ayı itibariyle adaylarımızı belirlemiş olacağız. Şu an ARGE çalışmalarımız var. Saha çalışması yapılıyor. Ama henüz kendilerini siyasetten adayım diyenler yani resmi olarak ifade etmese de bazı ilçelerimizin şu an 7-8 aday adayı var. Bu benim adıma çok sevindirici. En az aday beklediğimiz ilçelerimizin birinde şu an kadar bana telefonla adayım diyen 8 arkadaşımız var. Hala Ak Partiye eksilmeyen ve artan bir teveccühün olması beni mutlu ediyor. Umuyorum temenni ediyorum. Halkın içinden adaylar ile birlikte partimizin yeniden Büyükşehir Belediyesini kazanmasını en büyük hedefim ve hayalimdir. “ dedi.

 

 

KAYYUM KONUSUNU DA YORUMLADI

 

Kayyumlara da değinen Gülaçar, HDP’ye eleştiri yaparken kayyum konusunda da dikkat çekici ifadeler kullandı. Gülaçar: “HDP, devleti bu noktaya sürükleyecek bir anlayış sergiledi. Bu üzücüdür. Asıl olan halkı halkın seçtiği insanların yönetmesidir. Kayyumlar neden bu kadar hevesli. Çünkü ideoloji yapanlar, halkın bire bir ihtiyaçlarını karşılamayanlar veya belediye gibi bir nimeti farklı sahiplerine kullananlar, sizi geldiği noktada kayyumlara mecbur ediyorlar. Ama asıl olsan halkın seçtiği insanların kenti yönetmesidir. Bu bizim önceliğimiz olmalı. Geçici değil sürekli olan durumu gerçekleştirmeliyiz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim