“Hakkari İl Kalsın Platformu” Sözcüsü Zeki Noyan Hakkari’nin ilçe dönüştürülmesi kararının tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, arkadaşlarının Ankara’da TBMM’de grubu bulunan 4 siyasi parti ile görüştüklerini, “umut verici” gelişmelerin olabileceğini söyledi.

 

Konuyla ilgili yazılı bir açıklamada bulunan Platform Sözcüsü Zeki Noyan bir süredir Ankara’da yoğun bir lobi çalışması içerisinde olduklarını kaydetti. Noyan açıklamasında Yüksekova ve Cizre’nin il yapılmasını desteklediklerini ancak kadim bir kent olan Hakkâri ve Şırnak kentlerinin de il olarak kalmaları gerektiğini savunduklarını söyledi. Noyan yazılı açıklamasında, “Başta Muhalefet Partilerinin Genel Başkanları Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Sayın Devlet Bahçeli ve Sayın Selahattin Demirtaş konuya ilişkin görsel ve yazılı basından verdikleri demeçlerde hükümete seslenerek. Bu kararın yanlış bir karar olduğunu, Cizre ve Yüksekova’nın il yapılmasının kendileri açısından uygun olduğunu ve desteklendiğini fakat Hakkâri ve Şırnak’ın il olarak kalması gerektiğini, il statülerinin değiştirilerek ilçeye dönüştürülmesinin ve isimlerinin değiştirilmesinin kabul edilebilir bir karar olmadığını dile getirmişlerdir.” İfadelerini kullandı.

 

NOYAN: GÖRÜŞMELERİMİZ DEVAM EDİYOR

Noyan açıklamasını şu şekilde tamamladı: “Salı gününden beri TBMM Komisyonunda görüşülmeye başlanan Torba Yasanın görüşmelerinde, komisyon üyesi tüm muhalefet milletvekilleri tarafından bu kararın yanlış olduğu ve ilgili maddelerin geri çekilmesi gerektiği konusunda yoğun bir baskı oluşturdu. Bu talepler karşısında komisyondaki AK Parti üyelerinin sessiz kaldığı ve yorum yapamadıklarını gördük. Bu durum tüm Hakkâri ve Şırnak halklarının umudunu güçlendirmektedir. Ankara’da Mecliste yoğun bir kulis faaliyeti içinde olan her iki ilin halkı ve STK’ları tarafından gerek milletvekilleri gerekse Hükümet nezdinde olan yaptığımız görüşmeler yoğun bir şekilde devam etmektedir. Bu görüşmelerin ve Komisyondaki gelişmelerin olumlu yönde gittiği havası bile şimdiden umutları güçlendirmekte ve halkta bir memnuniyet yaratmaktadır. Bu konuda halkın büyük bir beklenti içine girdiği ve oluşan olumlu havanın halkın isteği doğrultusunda bir sonuca ulaşması beklenmektedir. Hakkari ve Şırnak halkının bu konuda başta Sayın Cumhur Başkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile AK Parti Milletvekillerinin de milletin isteği dışında bir kararı uygun görmeyeceklerine olan inancımızı koruyoruz.” 

Editör: TE Bilisim