Van’da Şefkat Anaokulu öğretmenleri örnek bir işe daha imza attı. Okulun bahçesinde küçük çocukların kendi çabalarıyla hazırladığı yiyeceklerden kermes açıldı. Kermeste yiyeceklerin pazarlığını da çocuklar yaptı.

 

Van’ın İpekyolu ilçesinde bulunan Şefkat Anaokulu öğretmenleri, okulu çocuklara sevdirmek için çabalamaya devam ediyor. Anaokulun bahçesinde çocuklar ve aileler kendi imkanlarıyla yiyecek ve içecekler getirerek kermes kurdu. Üstelik kermeste çocuklar getirdikleri yiyecekleri kendileri pazarladı. Çocukların yüzlerindeki o mutluluk görülmeye değerdi. Okulun Müdürü İbrahim Akkoyun yaptığı açıklamada, okul olarak çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirtti. Akkoyun, “Bu sefer önceliğimiz çocuklarımıza gerçek yaşam deneyimleri sunmak ve sorumluluk bilinci oluşturmak. Bu amaçla, Şefkat Anaokulu olarak kermes etkinliği yapmaya karar verdik. Öncelikle okul bahçemizde pazar tezgahlarımızı düzenledik. Çocuklarımızın birbirinden güzel yiyecekleri hazırlamakta annelerine yardımcı oldular. Yapılan yiyecekler tezgahlarımızda yerini aldı. Ayrıca çocukların kendileri oluşturdukları ürünleri de unutmadık. Çocuklarımızın pazar önlüklerini de giydirdik belirlediğimiz fiyatları onlara söyledik ve hazırız.” Diye belirtti.  

 

DİĞER OKULLARI DA UNUTMADILAR

Bütün çocukların ürünlerinin satışlarını yaptıklarını ifade eden Akkoyun, “Çocuklar kazandıkları paraları önlüklerinin ceplerine koydular. Ürünlerini satarak kendi paralarını kazanmalarıyla çocuklara gerçek yaşam deneyimleri sunmuş olduk. Çocukların sesleriyle, "Börekler 1 lira, pastalar 2 lira" gibi bağrışlarıyla şenlendi okul bahçemiz. Kazanılan paralar elbette ki çocuklarımızın hakkıydı. Ayrıca yardıma ihtiyaç duyan okullarımızı da unutmadık. Sağlanan gelir çocuklarımız için düzenleyeceğimiz etkinliklere ve yardıma ihtiyaç duyan okullarımıza ayrıldı. Öncelikle çocuklarımıza daha sonra emeği geçen bütün öğretmenlerimize ve duyarlı velilerimize teşekkür ederiz.” Dedi. 


 

ŞEHRİVAN HABER: MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim