Myanmar'da bir maden alanına gökyüzünden dev bir gizemli metal obje düştü. Yerel medya, 4,5 metre uzunluğu bulunan silindir şeklindeki metal enkazın 1,2 metre genişliğe sahip olduğunu bildiriyorKachin eyaletindeki yeşim madenine düşen enkazın bir parçası ise yakınlardaki bir evin çatısına isabet etti. Çatıya düşen parçanın üzerinde Çince yazılar yer alıyor.
Cismin düşmesinden önce büyük bir çarpışma sesi duyduklarını aktaran Ko Maung Myo isimli köylü, "Hepimiz bu patlamadan çok korktuk. İlk olarak çatışma sandık. Patlama evimizi salladı, köyümüzün üstünden Duman çıktığını gördük. Keskin bir koku vardı" dedi.

Gökten düşen dev cisim çok korkuttu

50 metre sıçradı

Gizemli enkazın, Çin'in uzaya fırlattığı uydunun parçası olduğu sanılıyor. Pekin yönetimi, Çarşamba akşamı Long March 11 roketiyle uzaya bir test uydusu göndermişti.

BBC bilim muhabiri Jonathan Amos, gökyüzünden düşen parçanın boyut ve şekil olarak roket parçasına benzediğini bildirdi.

Myanmar'da yayın yapan Global New Light gazetesi, yerel güvenlik güçlerine dayandırdığı haberinde gizemli enkazın maden alanına düştükten sonra 50 metre sıçradığını yazdı.


KAYNAK:TEKNOKULİS.COM

Editör: TE Bilisim