Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya'nın ilçelere yaptıkları ziyaretler Gürpınar ilçesi ziyareti ile sona erdi. Eşbaşkanlar günlerdir kentteki büyükşehir belediyesinin yaptığı çalışmaları inceliyor. Halkla buluşan eşbaşkanlar, 2017 yılında yapılması gereken çalışmaların ön incelemesini yaptı.

 

Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya'nın ilçelere yaptıkları ziyaretler Gürpınar ilçesi ziyareti ile sona erdi. Her hafta üç ilçeye giden eşbaşkanlar burada hem belediyenin yaptığı çalışmaları yerinde inceledi, hem de 2017 yılında yapılması gereken çalışmaların ön hazırlığını yaptı. İlçelerde halkla da bir araya gelen eşbaşkanlar, halkın sorunlarını ve çözüm önerilerini de dinledi.

 

EŞBAŞKANLAR GÜRPINAR BELEDİYESİ'Nİ ZİYARET ETTİ

Eşbaşkanlar son olarak Gürpınar ilçesine giderek burada yapılan çalışmaları inceledi. İlk olarak Gürpınar Belediyesi'ne geçen eşbaşkanlar burada Belediye Eşbaşkanı Zeki Yıldız tarafından karşılandı. Daha sonra teknik ekibin katıldığı toplantıya geçen eşbaşkanlar, belediyenin ilçede yaptığı çalışmaları dinledi. Toplantının ardından Eşbaşkanlar ve teknik ekip, ilçeye bağlı Akbulut (Akrak) mahallesine giderek burada Gürpınar Belediyesi tarafından parke taşı ve kaldırım çalışmalarını inceledi. Mahallelilerin yoğun ilgisi ile karşılaşan eşbaşkanlar, burada bir süre kaldıktan sonra Van Büyükşehir Belediyesi tarafından 17 bin metrekare alan üzerinde inşa ederek 1 milyon 880 bin TL harcadığı Hoşap Parkı'nı ziyaret etti. Parkta bulunan, piknik alanı, süs havuzları ve çocuk oyun gruplarını inceleyen eşbaşkanlar, ardından Gürpınar Belediyesi tarafından Hoşap Kalesi etrafından yapılan yollar ile belediyenin mahallede yaptığı Kültür Merkezi'ni ziyaret etti. Eşbaşkanlar son olarak, Van Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından mahalledeki bir çok köyün tarımsal sulama ihtiyacını giderecek olan 7 kilometrelik sulama kanalı çalışmalarını inceledi. Gezi ve incelemeler akşam saatlerinde sona erdi.

 

BÜYÜKŞEHİR’DEN GÜRPINAR'A ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR

Van Büyükşehir Belediyesi 2016 yılı içerisinde Gürpınar ilçesine önemli çalışmalar yaptı. Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı tarafından bu yıl içerisinde 31 kilometre BSK sıcak asfalt çalışmalarına başlarken, ilçeye ayrıca 71 kilometre ikinci kat sathi kaplama çalışması yapıyor. Yine Daire Başkanlığı sezon sonuna kadar ilçeye; 2 adet menfez, 60 kilometre stabilize, 23 kilometre yama, 382 kilometre reglaj, 168 noktaya drenaj hattı, 42 kilometre iyileştirme ve genişletme çalışmalarını tamamlayacak. Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından ise yıl içerisinde, 4 sulama suyu projesi, 4 bin ceviz fidesi dikimi, 300 adet hayvan içme suyu sıvatı, 130 dekar alana nohut ekimi, 2 sera, 2 adet havyan içme suyu için sondaj çalışması, 1220 metre korige boru çalışması, 35 mahallede 93 kanal ve 30 gölet temizliği ile 60 dekar alana sarımsak ekimi gerçekleştirdi. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ise, Hoşap Parkını tamamlayarak halkın hizmetine sunarken, yine 14 mahallenin taziye evlerinin yapımı için ise 750 bin TL'lik malzeme desteği sundu. VASKİ ise, ilçeye 31 kilometre içme suyu hattı ile 1 kilometrelik kanalizasyon hattı çekerek halkın hizmetine sundu. İşletme ve İştirakler Daire Başkanlığı ise ilçeye modern bir mezbaha kurarak hizmete sundu. Van Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları sezon sonuna kadar aralıksız bir şekilde devam edecek. 

Editör: TE Bilisim