Van Büyükşehir Belediyesi Gevaş ilçesinde başlattığı yol genişletme ve reglaj çalışmalarını sürdürüyor.

 

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı 2018 yılı yol yapım çalışmamaları kapsamında Gevaş ilçesine bağlı İnköy ve Altınsaç Mahalleleri ile Gençler mezrasında yol genişletme çalışması başlattı. Yaklaşık 40 kilometrelik yolun 10 kilometresinde çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler 4 metrelik dar yolları 10 metre genişliğine kavuşturuyor.

 

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nun talimatları doğrultusunda çalışmalarını yürüttüklerini belirten Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Cem Bartın, Gevaş’ın saklı cennetlerini yola kavuşturduklarını söyledi.

 

Geçtiğimiz sezon ilçede ciddi anlamda yol yatırımı gerçekleştirdiklerini anlatan Cem Bartın, “2017 yılında tüm ilçelerimizde olduğu gibi Gevaş ilçemizde de büyük bir yol yatırımına imza attık. Yaklaşık 52 kilometrelik yolu neredeyse sıfırdan yaparak ilçe halkının hizmetine sunduk. Bu yıl ise ilçemizin saklı cennetleri olarak nitelendirilen ve turistlerin de sık sık ziyaret ettikleri mahalle ve mezra yollarına el attık. Bu kapsamda belediyenin işgücü ve kendi öz kaynaklarımızla İnköy ve Altınsaç Mahalleleri ile Gençler mezrasındaki 40 kilometrelik yolda çalışma başlattık. Bu yollarımızda genişletme, dolgu, menfez, sanat, kanal ve sıcak asfalt çalışması yürütüyor. Yaklaşık 4 metre genişliğindeki yollarımız 10 metreye kadar genişletiyoruz. Ancak buralar diğer yollarımızın aksine koru olmadıkları için asfalt çalışmasını en sona bırakıyoruz. İnşallah mevsim şartlarını da göz önüne alarak sezon bitmeden buraların asfaltlarını da tamamlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim