Vali Murat Zorluoğlu, Tuşba ilçesi Bardakçı Mahallesinde, mahalle muhtarı Fahrettin Sargın ve vatandaşlarla bir araya gelerek, mahallenin sorunlarını yerinde dinledi. Vatandaşlara hitaben konuşan Vali Zorluoğlu, “Sizler sorunlarınızı anlatacaksınız. Biz de notlarımızı alıp değerlendirecek ve gerekli adımları atacağız. 2017’de olduğu gibi 2018 ve 2019'da da inşallah artırarak kamu yatırımlarını hem diğer mahallelerimiz hem de Bardakçı ile buluşturacağız. Bu mahalle için konuşuyorum; Tuşba Belediyesinin gücünün yetmediği yerde büyükşehir belediyesi olarak devreye gireceğiz.” Dedi.

       

İlçe ziyaretlerinde olduğu gibi mahalle ziyaretlerinde de hem mahallenin kamu yatırımlarıyla ilgili talep ve sıkıntılarını hem de vatandaşların diğer isteklerini dinlemek üzere bir araya geldiklerini belirten Vali Zorluoğlu, büyükşehir ve ilçe belediyeleri yanında, valilik olarak da dile getirilen sorunların çözümü için eldeki imkânları kullanacaklarını söyledi.

 

       

ZORLUOĞLU: BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLARAK DEVREYE GİRECEĞİZ

Bir araya geldiği muhtar ve mahalle sakinlerine, Bardakçı Mahallesine beraberinde pek çok kamu kurum amiriyle geldiklerini anlatan Vali Zorluoğlu, “Bugün burada gayet demokratik bir ortamda bir araya geldik. Sizler sorunlarınızı anlatacaksınız. Biz de notlarımızı alıp değerlendirecek ve gerekli adımları atacağız. 2017’de olduğu gibi 2018 ve 2019'da da inşallah artırarak kamu yatırımlarını hem diğer mahallelerimiz hem de Bardakçı ile buluşturacağız. Bu mahalle için konuşuyorum; Tuşba Belediyesinin gücünün yetmediği yerde büyükşehir belediyesi olarak devreye gireceğiz. Öncelikli sorununuz olarak dile getirdiğiniz Bardakçı Mahallesinin yol sorununu çözeceğiz. Bardakçı artık büyükşehrin önemli bir parçası haline gelmiş. Konumu ve durumu belli. Yazın pek çok insanın gelip gittiği bir yer. Biz de buna istinaden özel önem veriyoruz ve mahallenin daha iyi hizmetlere kavuşabilmesi için gerekeni yapacağız” diye konuştu.

 

 

“VASKİ GEREKLİ ÇALIŞMALARI YAPACAK”

Toplantıda, gerek mahallenin gerekse kişisel talep ve sıkıntılarını da dinlediği vatandaşlardan, yapılamayan, eksik kalan hizmetler kadar yerine getirilen hizmetleri de aktarmalarını isteyen Vali Zorluoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Bugün devlet burada, merkezi idare ve mahalli idarenin temsilcileri sizlerle beraber. Anayol sorununu büyük oranda çözdüğümüz gibi mahalle içi yol sorunu da çözeceğimizi buradan dile getiriyorum. Su ve kanalizasyon meseleleriyle ilgili olarak da VASKİ gerekli çalışmaları yapacak ve Allah’ın izniyle gelecek yaz burada içme suyu sorunu yaşanmayacak. İmar planı netleştiğinde de buranın kanalizasyon sorununu çözebilecek orta ölçekli program uygulanacak. Van Gölü’nün kirlenmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Bizden önce çok çevreci olduklarını iddia edenler, Van Gölü’nü ne hale getirdiler ortada. Şu anda mevcut atık su arıtma tesisi yetersiz. Konuyu Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza ilettik. Hemen bir modern bir tesis projesi yaptık, hükümetimiz destekledi ve 100 milyon TL’ye yakın bir kaynak gönderdi. Bu projeyle 50 yıllık ihtiyacı karşılayacak bir tesisin inşasına, inşaat sezonu ile birlikte başlıyoruz. Bizler buraya, devlet büyüklerimizin takdiriyle sizlere hizmetkâr olmak üzere görevlendirildik. Onların desteğiyle buradayız. İnşallah bütün Van’da seçimlere kadar eksik kalan tüm hizmetleri yerine getirmek için çalışacağız. Bir diğer sorununuz olan ulaşım konusunda belediyemizin ilgili dairesi konuyu değerlendirip karar için bana gerekli bilgilendirmeyi yapacak. Van için tarihi bir rekor olarak; 600 km. sıcak asfalt yaptık.”

 

 

ZORLUOĞLU: YAŞAYARAK GÖRDÜK

Zorluoğlu, belediyenin başka yerlere giden kaynaklarını kestiklerini ve vatandaşların faydasına sunduklarını ifade ederek, “Mahallenin okul ve derslik ihtiyacını gidermek ve tam gün eğitime geçme hedefimiz doğrultusunda gerekli çalışmalar burada da Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından yapılacak. En rahat sözü eğitim konusunda veriyorum. Sağlık alanında da Bardakçı Mahallesine yeni bir aile sağlık merkezi yapacağız. Van’a yapılacak yatırımlar için merkezi yönetimden de ilave kaynaklar talep ettik, pozitif ayrımcılık yapılarak bu kaynakları temin ettik. Muhtarımız mahallenin pek çok sıkıntısını dile getirdi. Sözler verdik, notlar aldık. Bilindiği gibi 2018 yılı Van’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı. Buradaki Zeve Şehitliğimizin çevre düzenlemesine dair gerekli çalışmalar da kurumlar arası işbirliği ile yapılacak. Hükümetimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında Van’a ayrı bir önem veriyor. Bunu 2011 yılında depreminin hemen ardından hepimiz yaşayarak gördük. Van şu an bu haldeyse, 2011 sonrası yapılan çalışmaların bunda payı vardır. Önümüzdeki yıl geride kalan bir yıl ile aradaki farkı hep birlikte göreceğiz. Burada huzur ve güven olduğu sürece, Van’da çözülemeyecek hiçbir sorun yok. Bu yıl terörle mücadelede çok büyük mesafe kat ettik. Bunda hükümetimizin kararlı mücadelesi ve sağlanan kaynakların etkisi var. Geride kalan bir yılda Van sokakları huzur ve güven içerisindeydi. 500 bin İranlı turist burada huzur olmasa gelir miydi? Yeni istihdam alanları ve yeni yatırımlar, huzur ortamı devam ettiği sürece buraya gelmeye devam edecek. Ekip olarak hem Bardakçı’yı hem Van’ı daha iyi yerlere getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.” Şeklinde konuştu.      

 

 

ORHAN: VAN’DA SON BİR YILDA BÜYÜK DEĞİŞİM YAŞANDI

Toplantıya katılan Cumhurbaşkanı Başdanışman Gülşen Orhan da mahalle sakinleri ile bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, Van’da iki dönem milletvekilliği yaptığını ve o dönemde memlekete hizmet etmek için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirtti. Bir yerde huzur olmadığında orada hiçbir yatırımın yapılmayacağına işaret eden Başdanışman Orhan, “Huzur ikliminde Van’da son bir yılda büyük değişim ve dönüşüm yaşandığını hepimiz görüyoruz. Allah birliğimizi bozmasın, kalplerimizi birbirine yaklaştırsın.” dedi.

 

 

VATANDAŞLAR MEMNUN KALDI

Bardakçı Mahalle Muhtarı Fahrettin Sargın ise düzenlenen toplantıdan ve Vali Zorluoğlu ile beraberindeki kamu idarecilerini mahallelerinde görmekten büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, mahallenin belli başlı sorunlarını hazirun ile paylaştı. Toplantının devamında, muhtar Sargın ve mahalleli tarafından iletilen sorunlar, kurum amirlerince sıcağı sıcağına cevaplandı. Bardakçı Mahallesi taziye evinde gerçekleştirilen toplantıya, Vali Murat Zorluoğlu'nun yanı sıra, Tuşba Kaymakamı Meral Uçar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, kamu yatırımı bulunan kurum amirleri ve diğer yetkililer katıldı.

 

Editör: TE Bilisim