Ak Parti Van İl Başkanlığı Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Gökhan Girgiç referandumda yaptıkları çalışmaları Gazetenize Şehrivan’a anlattı.

 

Ak Parti Van İl Gençlik Kolları Başkanı değişimi ile birlikte göreve gelen Ak Parti Van İl Başkanlığı Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı Siyasi ve Hukuk İşleri Birim Başkanı Gökhan Girgiç göreve geldiği zaman ve referandumda yaptıkları çalışmaları gazetemize anlattı. Yoğun bir halk oylaması döneminde göreve gelen Girgiç, bu süreçte büyük çalışmalara imza attı. Özellikle Başbakan Binali Yıldırım’ın özel isimle mektuplarını ilçe ilçe 18-30 yaş aralığında gençlere ileten gençlik kolları, bu çalışma ile 6. Bölgede en iyi gençlik kolları seçildi. Konula ilgili konuşan Girgiç, “İl Gençlik Kolları Başkanımız Suat Özdağ ile güzel ve büyük bir çıkış yakaladık.” Dedi.

 

 

GİRGİÇ BİRÇOK GÖREVDE YER ALMIŞ

İlk olarak Ak Parti’de aldığı görevlerle ilgili konuşan Ak Parti Van İl Gençlik Kolları Başkanı değişimi ile birlikte göreve gelen Ak Parti Van İl Başkanlığı Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı Siyasi ve Hukuk İşleri Birim Başkanı Gökhan Girgiç, “Ak Parti Van İl Başkanlığı Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığında görev alıyorum. Siyasi ve Hukuk İşleri Birim Başkanlığı yapıyorum. İlk olarak Bostaniçi Mahalle Başkanlığı’nda görevinde bulundum. Daha sonra il yönetim kurulu üyeliği yaptım. Ardından il başkan yardımcılığı, İpekyolu İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı ve sonrası il başkanlığında seçim işleri, teşkilat başkanlığı görevlerde yer aldım. Gençlik kolları başkan yardımcılığı görevine yaklaşık 4 ay önce geldim.” Dedi.

 

 

“BİR KISIM DEĞİŞİKLİKLERE GİTTİK”

Girgiç konuşmasının devamında şunları söyledi: “Daha önce teşkilatlarda görev yapmamız nedeniyle birçok arkadaşımızla zaten tanışıyorduk. Dolayısıyla teşkilatlanmamız çok zor olmadı. İlçe bazında teşkilatlarımızın bir kısmında değişikliklere gittik. Birkaç ilçemizde ilçe başkanlarımızı değiştirdik. Ardından il başkan yardımcılarımızın birçoğunda değişiklik oldu. İl yönetim kurulumuzun yüzde 80’e yakını yeni ve genç isimler.”

 

GİRGİÇ: 13 İLÇEDE ÇALIŞIYORUZ

13 ilçede gençlik kolları olarak çalıştıklarını söyleyen Girgiç, “Böyle bir toparlanma sürecine girdik. Referandum süreci yakın olmasından dolayı bizimde boş vaktimiz olmadı. Çokta toparlanabilecek bir durumumuzda söz konusu olmadı. Hemen kendimizi çalışma sahasında bulduk. Bu kısa zamana rağmen hamdolsun gençlik kolları diğer kademelere binaen gerek içerdeki çalışmalar gerekse de sahadaki çalışmalarda hiçbir eksiklik yaratmadık. Hamdolsun bize gelen görevlerin tümü layıkıyla ve zamanında yerine getiriliyor. Bunun dışında Van İl Gençlik Kolları olarak genel merkezin verdiği görevler dışında da kendimizin ürettiği çalışmalarımızı da 13 ilçemizde yürütüyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

 

“HİÇBİR SİYASİ PARTİ GÖZETMİYORUZ”

Başbakan Binali Yıldırım’ın gençlere gönderdiği mektup çalışmasıyla ilgili de konuşan Girgiç şöyle devam etti: “Başbakanımızın gençlere göndermiş olduğu mektuplar Ak Parti teşkilatlarındaki ilk çalışmaydı. Bu çalışma genel merkezimiz tarafından Türkiye’nin 81 ilinde hayata geçti. Bu işin mimarı Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanımız Melih Ecertaş’tır. Proje kendisine aittir. Bizde Van ili olarak 13 ilçemizde 18 ve 30 yaş arası tüm genç seçmenlere başbakanımızın isme özel mektuplarını ilettik ve iletmeye devam ediyoruz. Hiçbir siyasi parti taraftarı ya da üyesini gözetmeksizin ulaştırıyoruz.”

 

VAN GENÇLİK EN İYİ SEÇİLDİ

Yaptıkları çalışma kapsamında bölgede en iyi gençli kolları seçildiklerini söyleyen Girgiç, “35-40 günlük bir saha çalışmamız oldu ve halen devam ediyor. Genel merkez değerlendirmesinde de yapılan çalışma kapsamında Doğu ve Güneydoğu’da 6. Bölge olarak, Van ili sıralamada birinci sırada yer aldı. Biz 13 ilçede hem başbakanımızın isme özel mektuplarını iletiyoruz hem de gençlik kollarına has olan bir evet gazetesi var onu da gençlere ve tüm seçmenlerimize iletmeye çalışıyoruz. Gittiğimiz kırsal köylerde, ilçelerde ve merkezde gazetemizi her yere ulaştırıyoruz. Bu çalışma ile bölgede birinci sıradayız.” İfadelerini kullandı.

 

 

“10 YILIN EN KALABALIK MİTİNGİ”

Başbakan Yıldırım’ın Van’da katıldığı mitingle ilgili de bir değerlendirme yapan Girgiç şunları kaydetti: “Aslında bizim beklentimiz daha büyük bir katılımdı. Cumhurbaşkanımızın katılımı bekleniyordu. Halk tarafından da bu anlamda bir beklenti vardı. Son 2 gün kala Sayın Cumhurbaşkanımızın gelişi iptal oldu. Buna rağmen hamdolsun mitingimiz son 5 yılın hatta son 10 yılın en kalabalık mitingi oldu. Resmi rakamlar 40 bin diyor ama biz 50-60 binin üzerinde değerlendiriyoruz. “

 

GİRGİÇ: VAN STK ELİMİZİ GÜÇLENDİRDİ

Miting için çalışan tüm teşkilatlara teşekkür eden Girgiç burada Van Sivil Toplum Konseyi’nin (STK) de önemli bir rol oynadığını söyledi. Girgiç, “Miting oldukça güzeldi. Gerek kadın kolları gerek gençlik kolları gerekse de ana kademlerin bu anlamda ciddi bir çalışması söz konusu oldu. Teşkilatlar bazında sadece bu mitingi sahiplenmiyoruz. Van’da sivil inisiyatif alan Sivil Toplum Kuruluşları, dernekler, vakıflar, Sivil Toplum Konseyi bu anlamda elimiz güçlendirdi. Başbakanımızın da Van’daki mitingde sonlarda teşekkür ettiği bir Van Sivil Toplum Konseyi (Van STK) gerçeği var. Buda bizlerin elini güçlendirdi. Bende bu anlamda Van STK’ya teşekkür ediyorum. Bizde aynı zamanda Van STK’nın bir bileşeniyiz. Gerek kendi derneklerimiz gerekse de Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Konseyi olarak 3 ayrı dernek olarak bizde Van STK’ya destek veriyoruz.”

 

 

“MİLLETVEKİLLERİMİZLE BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ”

Çalışmaları milletvekilleri ile birlikte yürüttüklerini söyleyen Girgiç, “Sahada özellikle Sayın Burhan Kayatürk maddi ve manevi tüm desteklerini bizden esirgemiyor. Beşir Atalay hocamızla da sık sık görüşüyor ve istişareler yapıyoruz. Onun verdiği direktiflerle önemli çalışmalar yapıyoruz. Kendisinin bugüne kadar görev aldığı yerler bugün saha çalışmalarına yansıyor. Buda bizim için büyük önem taşıyor. Kendisinin çalışmalarda bize verdiği fikirler önemli bir yere sahip. Bu anlamda hem Sayın Kayatürk hem de hocamız Beşir Beye çok teşekkür ediyoruz.”

 

STK, DERNEK VE VAKIFLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Eski, yeni teşkilatlar, milletvekillerinin halk oylaması için iyi çalıştığını söyleyen Girgiç, “İnsanlar şu anda daha önceki dönemlere göre sahada olmadıkları kadar canı gönülden sahada yer alıyor. Eski milletvekilleri, Başbakanımız Baş Danışmanı Adnan İnanç, bürokratlarımız, aşiret liderleri, Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Gülşen hanım ve Mustafa Beylerin tamamın yanı sıra aklımıza gelmeyen birçok isim sahadalar ve çalışıyorlar. Bu süreçte hiç görmediğimiz kadarıyla, bizlerinde çok memnuniyetle karşıladığı ve en önemli katılım olan sivil oluşumlar, dernekler, vakıflardır. Bence bunlar karşılık beklemeden en çok sahada çalışan ve en çok emek sarf eden kişilerdir.” Dedi.

 

GİRGİÇ: OLMAZSA OLMAZIMIZDIR

Referandumun Türkiye için önemini de değerlendiren Girgiç şöyle devam etti: “Bizler bu çalışmalara ve referandumda evet çıkmasıyla ilgili buna sadece bir Ak Partili gözüyle bakmıyoruz. Burada özellikle coğrafyamızda yaşadığımız zorlukları, geçmişte yüz yüze kaldığımı problemleri gerek ekonomik gerekse de sosyal anlamdaki eksikliklerin giderilmesi için. Ortadaki bu denge problemin dengelenmesi için, işsizliğin ortadan kalkması, refah için ve en önemlisi terörden doğan tüm mağduriyetlerin giderilmesi için öne memleketimiz, bölgemiz ve ülkemiz adına kesinlikle referandumda evetin güçlü bir şekilde çıkması gerekiyor. Bizlerinde çocuklarımızın geleceği için olmazsa olmazımızdır.”

 

 

“PARTİ GÖZETMEKSİZİN ÇALIŞIYORUZ”

Yaptıkları çalışmalar kapsamında parti gözetimi yapmadıklarını söyleyen Girgiç, “Seçmenlerimize ulaştığımız zaman bizler asla parti taraftarı ya da parti gözetmeksizin 18-30 yaş gurubu insanlara ulaşmaya çalıştık ve halende ulaşıyoruz. Bu parti dışında bir çalışmadır. Burada ülkenin geleceği söz konusudur. Bundan dolayı da MHP’li, CHP’li, HDP’li bizler için fark etmiyor. Biz burada ki hassasiyeti memleketin geleceği olarak nitelendiriyoruz. Memleketin geleceği önemlidir diyoruz. Bu çok partilere bağlı değil ve hem bizler hem de ülkemiz için elzemdir. İnşallah 17 Nisan sabahında çok güçlü bir evet ile çok güçlü bir Türkiye ve artık refaha ulaşmış bir bölge özlemimizde son bulacaktır.” Şeklinde konuştu.

 

GİRGİÇ: HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Girgiç son olarak şunları dile getirdi: “Bölgede Van Gençlik Kollarının çalışmaları hem göz doldurması hem de bölgede birinci olmasını şu anda burada siyasette yer alan büyüklerimize borçluyuz. Bu anlamda 13 ilçede bizim elimizi güçlendiren ve bugüne kadar ihtiyaçlarımız kapsamında her gittiğimizde bize kapısını sonuna kadar açan İl Milletvekili Sayın Burhan Kayatürk Beye müteşekkiriz. Beşi Hocamız çalışmalarımız yön verdi ve bize yol gösterdi. Ben partimizin her kademesinde çalışan tüm abilerimiz ve ablalarımıza teşekkür ediyorum. Özellikle kadın kollarımıza çok teşekkür ediyorum. Vanlı olup dışarda bizi temsil eden şu anda Van’da çalışmalara katılan tüm bürokratlarımıza da gençlik kolları olarak çok teşekkür ediyoruz.”


ŞEHRİVAN SİYASET: YUNUS EMRE AYKAÇ / ÖZEL

Editör: TE Bilisim