Basın İlan Kurumu’nun (BİK) Erasmus+ kapsamında düzenlediği “Gençlerin Katılımı ile Yerel Yazılı Basının Dijital Dönüşümü Çalıştayları”nın sonuncusu Erzurum’da gerçekleşecek. Atatürk Üniversitesi’nde 16 Mayıs Salı günü başlayacak çalıştaya, yapılan başvurular sonucu seçilen 25 genç katılacak.

 

Basın İlan Kurumu, yazılı basının dijital dönüşüm süreçlerine katkı sunmak amacıyla gerçekleştirdiği ve Türkiye çapında 7 bölge / 7 ilde gençlerin katılımıyla gerçekleştirdiği düzenlediği çalıştayların sonuncusunu gerçekleştirecek. Kurum, yeni nesil gazetecilik kapsamında yürüttüğü projelerle, internet gazeteciliğinin basın işletmeleri için fırsata dönüştürülmesi konusunda kamuoyu oluşturmayı amaçlıyor.

 

Saat 10.00’da Basın İlan Kurumu Proje Koordinatörü Cenk Koray Doğan’ın konuşmasıyla başlayacak çalıştayda katılımcılar ‘Yeni Medya ve Yeni Gazetecilik’ ve ‘İnternet Gazeteciliği ve Yeni Standartlar’ konularını müzakere edecek, önerilerini sunacaklar. Erasmus + K3, Avrupa Birliği Bakanlığı’nın Gençler ve Gençlik Alanında Karar Alıcılar Arasında toplantılar, tartışmalar yapmak ve istişarelerde bulunmak üzere tasarladığı bir program. Çalıştay moderatörlüğünü, İstanbul Ticaret Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Oğuz Demir yapacak.

 

Farklı bölgelerde gerçekleştirilecek olan çalıştayların duyuruları için Basın İlan Kurumu web sitesi ve yeninesilgazetecilik.com adresleri ziyaret edilebilecek. Çalıştaylar sonunda iki günlük ‘Ana Yapısal Diyalog Forumu’ organize edilerek genel bir değerlendirme sonunda, konuya dair raporlar oluşturulacak.

Editör: TE Bilisim