Van Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan "Gerçekleşen Hayaller" projesi kapsamında Çocuk Şube Müdürlüğünde oluşturulan alanlarda ders çalışıp sosyal aktivitede bulunan çocuklar, polis amcaları tarafından geleceğe hazırlanıyor.

 

İl Emniyet Müdürlüğü, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında çocukların gelişimlerinin sağlanması, eğitimle topluma yararlı bireyler olarak yetiştirilmesi, sokakta çalışan ve suça yönelme tehlikesi olan çocukların topluma kazandırılması amacıyla, "Gerçekleşen Hayaller" projesini bu yıl yaşama geçirdi. Proje kapsamında, Çocuk Şube Müdürlüğünde oluşturulan alanda ders çalışıp sosyal aktivitede bulunan çocuklar, polis amcaları tarafından geleceğe hazırlanıyor.  Çocuk Şube Komiseri Zafer Ceylan, yaptığı açıklamada, maddi durumu iyi olmayan öğrenciler için şube içindeki bir odanın dershane ortamına dönüştürüldüğünü söyledi.

 

CEYLAN: KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK

 

Çocukların bu odada ders çalışmanın yanı sıra sosyal aktivitelerde de bulunduklarını anlatan Ceylan, "Özelikle maddi durumu iyi olmayan çocuklarımızın eğitim hayatına katkıda bulunmak istedik. Şubemizde çalışan eğitim fakültesi çıkışlı matematik, fen, edebiyat ve diğer branşlarda polis memurlarımız var. Bu arkadaşlar polislik mesleğini icra ederken çocuklara da derslerinde yardımcı oluyorlar." dedi.

 

Ceylan, çocuklar için hazırladıkları odada bilgisayar, internet, televizyon ve kitap gibi malzemelerin bulunduğunu ifade etti. Çocukların istedikleri zaman şubeye gelerek eğitimci polislerden yardım alabildiğini belirten Ceylan, ''Bize düşen ne ise elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Buradan tüm ailelere sesleniyorum. Hiç çekinmesinler, bizim kapımız her zaman açık. Biz her daim onların destekçisiyiz.'' diye konuştu. 

 

"BURASI KARAKOLA BENZEMİYOR"

 

İpekyolu ilçesindeki Karpuzalan İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Elanur Doğanşahin ise bazı öğrencilerinin şubede ders aldığını anlattı. Ders alan çocukların bir kısmının şimdi polis ve asker olmak istediğini dile getiren Doğanşahin, çocukların eğitimi için gönül veren polislerin öğretmenlik mesleğinin en güzel örneğini yansıttıklarını vurguladı. Öğrencilerden Derya Erbek ise kendilerine eğitim veren polisleri çok sevdiğini ifade ederek, "Burası karakola benzemiyor. Çünkü içerisinde bilgisayarlar, kitaplar ve derslerimizde bize yardımcı olan polis amcalarımız var.'' dedi. Öğrencilerden Tuba Baltungöz de daha önce kötü olan notlarının polislerden ders aldıktan sonra düzeldiğini söyledi.

 

Projeye şimdiye kadar yaklaşık 200 ilköğretim öğrencisinin katıldığı öğrenildi.

Editör: TE Bilisim