Süper Lig'in 6. haftasında Galatasaray, 1-0 yenik duruma düştüğü maçta Bursaspor'u 2-1 yenerek liderliğini sürdürdü.

Süper Lig'in 6. haftasında lider Galatasaray, Bursaspor'a konuk oldu.

BURSASPOR İLK YARIYI ÖNDE BİTİRDİ

Bursa'daki zorlu mücadele tempolu başladı. Bursaspor Stancu ile, Galatasaray Gomis ve Belhanda ile net pozisyonlardan yararlanamadı. İlk yarıdaki tek gol Bursaspor'dan geldi. 

Galatasaray'ın kaptırdığı topta hızlı atağa kalkan yeşil-beyazlı ekip, Delarge'ın 15. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti. 45 dakikalık dilimde sarı-kırmızılı ekip daha baskın oynarken, Bursaspor hızlı ataklarla ikinci golü aradı. Karşılıklı gol pozisyonlarından sonuç çıkmadı ve devreye Bursaspor'un 1-0'lık üstünlüğüyle gidildi. 

FEGHOULİ VE TOLGA GALİBİYETİ GETİRDİ

İkinci yarıda Galatasaray'ın baskısı arttı. Beraberlik için saldıran sarı-kırmızılı ekip aradığı golü Feghouli'yle buldu. Cezayirli yıldız 73. dakikada ceza sahası dışından müthiş bir şutla topu ağlara gönderdi. 

Beraberlik golünden sonra ataklarını sıklaştıran Galatasaray, bu sezonun flaş golcüsü Tolga Ciğerci ile öne geçti. 81. dakikada sağ ayak içi plaseyle düzgün bir vuruş yapan Tolga takımını 2-1 öne geçirdi.

Maçın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Galatasaray, Bursa'da 2-1 kazandı. 

GALATASARAY PUANINI 16 YAPTI

Bursaspor'u deplasmanda 2-1 yenen Galatasaray, Süper Lig'de 6 hafta sonunda 5 galibiyet, 1 beraberlikle puanını 16 yaptı. Sarı-kırmızılı ekip en yakın takipçisinin 3 puan önünde namağlup lider durumda. Bursaspor ise 9 puanda kaldı.

Editör: TE Bilisim