Süper Lig'in 14. haftasında Fenerbahçe evinde Kasımpaşa'yı Brezilyalı yıldızı Giuliano'nun 2 gol attığı maçta 4-2 yendi.

FENERBAHÇE 4 - 2 KASIMPAŞA

Süper Lig'in 14. haftasında Fenerbahçe evinde Kasımpaşa'yı 4-2 yendi. Son 3 maçını kazanan Fenerbahçe, bu sonucun ardından 26 puana yükselerek zirve takibini sürdürdü. Son 4 haftanın formda takımı Kasımpaşa ise 18 puanda kaldı. 

Mücadelenin 23. dakikasında Aatif Chahechouhe'nun sağ ayağıyla yerden çok sert vurduğu top, yan kale direğine çarparak taca çıktı.

26. dakikada Fenerbahçe, Roman Neustadter'in golüyle maçta 1-0 öne geçti: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunu kullanan İsmail Köybaşı'nın ortasında Alper Potuk ön direkte topu kafayla arka direğe aşırttı. Neustadter, uygun durumda kafa vuruşunu yaptı, kaleci Ramazan Köse'nin müdahalasine rağmen top ağlarla buluştu.

45+1'de Kasımpaşa, Bernard Mensah'ın attığı golle skoru eşitledi: Ceza yayı hemen gerisinden kazanılan serbest vuruş için topun başına Bernard Mensah geçti. Mensah'ın sağ ayağıyla vuruşunda barajdaki Josef De Souza'dan seken top kaleci Volkan Demirel'i yanılttı ve ağlarla buluştu. Bu gol aynı zamanda ilk yarının da sonucu oldu.

49. dakikada Fenerbahçe, Giuliano'nun golüyle bir kez daha öne geçti: Şener Özbayraklı'nın sağ kanattan ortasında ceza alanı içinde Nabil Dirar ile verkaça giren Giuliano sağ ayağıyla vuruşunu yaptı ve topu kaleci Ramazan Köse'nin sağından ağlara gönderdi: 2-1.

62'de bir kez daha sahneye çıkan Sambacı, durumu 3-1 yaptı: Sağ kanattan çabuk kullanılan taç atışı sonrasında Şener Özbayraklı ceza alanı içine ortasını yaptı. Giuliano, altıpas önünde uygun durumda sağ ayağıyla topun gelişine vuruşunu yaparak topu filelerle buluşturdu ve ligdeki 7. golünün kaydetti.

81. dakikada oyuna sonradan giren Fransız yıldız Valbuena farkı 3'e çıkardı: 4-1. Bu golden 1 dakika sonra Murillo skoru 4-2 yapan isim oldu. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Fenerbahçe sahadan 4-2 galip ayrıldı.

Maçın yıldızı olan Giuliano, bu sezon Süper Lig'deki 13. maçında 7. golünü attı ve son 4 maçta 5 gole katkı yaptı.

Editör: TE Bilisim