ŞEHRİVAN HABER - Van'da dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı sabaha kadar devam ederken, Van tam anlamıyla beyaza büründü. Van Büyükşehir Belediyesi kent genelinde toplam 222 mahalle yolunun ulaşıma kapandığını duyururken sabah saatlerinde Van Valiliği'nden de tatil açıklaması geldi.

Van Valili tarafından yapılan açıklamada eğitime ara verildiği ve ilçeler şu şekilde duyruldu:

 

BU İLÇELER VE BAĞLI OKULLAR TATİL!

"İlimiz Tuşba, İpekyolu ve Edremit ilçelerinde, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitim-öğretime 24 Kasım 2017 Cuma günü bir (1) gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca, hamile ve engelli kamu görevlileri de aynı gün idari izinli sayılmıştır."

İl Milli Eğitim Müdürü de tatili şu sözler ile twitter üzerinden duyurdu: "Değerli arkadaşlar, yoğun kar yağışı nedeniyle Van Merkez Edremit, Tuşba ve İpekyolu ilçelerinde tüm okullar bugün tatil edilmiştir. Hayırlı Cumalar"

 

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ DE TATİL EDİLDİ

Öte yandan yoğun kar yağışı nedeniyle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi için de tatil kararı çıktı. Rektör Peyami Battal twitter üzerinden üniversitenin tatil edildiğini duyurdu. Battal duyurusunda: "Sevgili Öğrencilerimiz, yoğun kar yağışı nedeniyle senatomuz üyeleriyle yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde bu günü tatil yaptık. Sınavı olanların sınavları birimlerin belirleyeceği tarihlerde yapılacaktır. Herkese iyi tatiller diliyorum."

Editör: TE Bilisim