ŞEHRİVAN HABER - Mart 2019'da yapılacak yerel seçim öncesi aday adaylığı sürecini hızlandıran Ak Parti, bu Cumartesi gününden başlamak üzere bazı kentlerdeki adaylarını açıklamaya başlıyor.

Uzun süredir gündemi meşgul eden adaylıklarla ilgili Ankara'da hareketli günler yaşanmaya devam ederken, bugün de flaş isimlerin adaylığı gündeme bomba gibi düştü. Ak Partili eski bakanların sahaya ineceği haberi gündeme bomba gibi düşerken, bu isimlerden birisi de Van için telafuz edildi. Uzun süredir Van'da ismi anılan Van eski milletvekili Hüseyin Çelik'in Van Büyükşehir adaylığı yönündeki iddialar gündemden düşmezken, konu Hürriyet Gazetesi'nin de konusu oldu.

 

VAN İÇİN HÜSEYİN ÇELİK İSMİ!

Nuray Babacan ve Gizem Karakış'ın Hürriyet'te yer alan haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gece AK Parti Genel Merkezi'nde çalıştı. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, cumartesi günü açıklanacak 40 il ile ilgili son çalışmayı Erdoğan'a sundu. Çalışmada İzmir için, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Kurulu Başkanvekili Nihat Zeybekci'nin adı öne çıktı. Bursa için eski bakanlardan Mehmet Müezzinoğlu'nun adı öne çıkarken, Ordu için eski bakanlardan Hilmi Güler'in ismi tartışılıyor. Samsun için eski bakan Mustafa Demir'in adı konuşuluyor. Eski Sanayi Bakanı Faruk Özlü'nün de Düzce belediye başkan adayı yapılabileceği öne sürülüyor. Bolu belediyesi için de eski milletvekili Fatih Metin'in adı geçiyor. Van Belediye Başkanlığı için eski Milli Eğitim Bakanı ve parti sözcüsü Hüseyin Çelik'in adı geçti. Ancak Çelik'in bu görevi kabul etmeyeceği belirtiliyor.

 

HÜSEYİN ÇELİK TARTIŞMASI

Çelik'in adaylığının ele alındığı yazıda, ayrıca Çelik ile ilgili olarak şu ifadelere yer verildi: "Toplantılarda tartışılan isimler arasında Van Belediye Başkanlığı için eski Milli Eğitim Bakanı ve parti sözcüsü Hüseyin Çelik’in adının geçmesi ilginçti. Çelik’in aday gösterilmesi durumunda Van’ın alınacağını iddia edenler olduysa da, aksini savunanlar da bulunuyor. Ancak Hüseyin Çelik’in bu görevi kabul etmeyeceği de belirtiliyor. Çelik, geçtiğimiz dönemde partiyle ters düşmüş ve icraatları eleştiren açıklamalar yapmıştı.

Editör: TE Bilisim