II. Abdülhamid'in dev projesi, Türkiye’nin Karadeniz’e açılan kapısı olacak.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde 1 Haziran 2015 tarihinde Endüstri Bölgesi ilan edilen Filyos Projesi’nde yaklaşık 1.5 milyar dolarlık yatırım yapılacak. Limanın; demiryolu, havalimanı ve karayolu ile desteklenmesi ile proje Türkiye’nin Karadeniz’e açılan kapısı olacak.

 

II. ABDÜLHAMİD HAN'IN PROJESİYDİ

II. Abdülhamid Han'ın rüyası Başbakan Binali Yıldırım’ın temelini attığı projeyle hayata geçiyor. İhaleyi kazanan firmanın bölgedeki çalışmaları ise temel atma töreni ile başladı. Bölgede incelemelerde bulunan Çaycuma İlçe ve Köylerini Kalkındırma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, temel atma töreniyle kaybolan umutların yeniden yeşerdiğini ifade etti.

Proje sayesinde Zonguldak’ın nüfusunun artacağını ve 12 bin kişilik istihdam sağlanması planlandığını ifade eden Başkan Savaş Çiloğlu, "Filyos Vadi Projesi Abdülhamit Han’ın hayali olan bir projeydi. Yaklaşık 150 yıldır gündemde olan bir projeydi. Bu proje yıllardır bir türlü hayata geçmiyordu. Geçen günlerde Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın da katıldığı bir törenle Filyos Projesi’nin liman temeli atıldı.Ben burada emeği geçen gelmiş geçmiş bütün siyasetçilerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

 

12 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Başbakan Binali Yıldırım’ın projeyi yüklenici firmadan 15 Temmuz 2019 tarihinde bitirme sözünü aldığını da hatırlatan Çiloğlu, "Geçtiğimiz aylarda Faruk Özlü Bakanımız da bu bölgede incelemelerde bulundu. 12 bin civarında istihdam olacağını, yine bu bölgede teknoloji ile ilgili yatırımların da olacağı müjdesini verdi. Bu da bizi gayet mutlu etti." dedi.

 

Editör: TE Bilisim