FETÖ’cü askerler, 15 Temmuz’da halkın üzerine bombalar yağdırdı. Ankara’daki Mürted Üssü karargah olarak kullanıldı. Kalleşliğin perde arkası ise aralandı. 

 

15 Temmuz darbe girişimine imza atan FETÖ'nün kalleşlikleri tek tek deşifre edildi. Darbeciler, kanlı kalkışmayı adı daha sonra "Mürted" olarak değiştirilen "Akıncı Hava Üssü"nden yönetti. Hatta FETÖ'nün "Hava Kuvvetleri Sorumlusu" Adil Öksüz, darbe gecesi Akıncı Üssü'nde yakalanıp, ertesi gün salıverildi. Hakkında yakalama kararı bulunan Adil Öksüz, firar etti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması derinleşti. Darbecilerin karargah olarak kullandığı Mürted Üssü iddianamesinde sona gelindi. 

 

Savcılık, "kalleşliği belgeleyen" çok kritik bilgiler elde etti. Mürted Üssü'nde nizamiyenin içini görüntüleyen kameraların, darbe girişiminden yaklaşık 1 ay önce yani 19 Haziran'dan itibaren devre dışı bırakıldığı belirlendi. FETÖ'cü askerlerin, üsteki faaliyetlerini ve darbeyi komuta eden Adil Öksüz'ün üsse geliş gidişlerini karartmak için bu yönteme başvurduğu kaydedildi. 

Firari Öksüz'ün 27 Aralık 2015'ten itibaren darbe toplantılarına başladığı ve kendi adına olan telefon hattının dışında 4 ayrı patates hat kullandığı belirlendi.

 

ÖKSÜZ İÇİN KARARTMA

Öksüz'ün, 15 Temmuz darbe girişimini, kamera kayıtları devre dışı bırakılan 143'üncü Filo'nun arkasındaki toplantı odasından yönettiği kaydedildi. Kameralara takılmayan Öksüz'ün, 19 Haziran'dan itibaren üssü ziyaret edip darbe toplantıları düzenlediği değerlendirildi. Darbe gecesi Adil Öksüz'le birlikte üste bulunan sivil sorumlular Kemal Batmaz ile Harun Biniş'in ise kameraları devre dışı bırakılmayan üssün içinde görüntülendiği belirlendi. Görüntülerde tutuklanan Üs komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim'in örgüt sorumlusu Batmaz'a asker selamı durması dikkat çekti. Öksüz'ün özellikle içeri girmeyerek filonun arkasında yer alan toplantı odasında bulunduğu için kameralara takılmadığı belirlendi.

 

ASKERİN 1 NUMARASI AKIN ÖZTÜRK

SİVİLİN 1 NUMARASI ADİL ÖKSÜZ

Mürted Üssü'ndeki ihanete ilişkin hazırlanan iddianamenin, sivil ve asker ayağı üzerine kurulduğu öğrenildi. Sivil ayakta Adil Öksüz'ün 1 numaralı sanık olduğu altında ise diğer sivil sorumluların bulunduğu belirtildi. Asker ayağında ise 1 numaranın 38 kişilik "Yurtta Sulh Konseyi"nde de liste başı olan Akın Öztürk'ün olduğu kaydedildi. İddianamenin önümüzdeki hafta tamamlanması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim