Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında deplasmanda Sturm Graz ile karşı karşıya geldi.

 

İLK YARIDA GERİ DÖNDÜK

Temsilcimiz Fenerbahçe maçın ilk bölümüne istediği gibi başlayamadı. Ev sahibi Sturm Graz maçın 10. dakikasında organize bir atak sonucunda bulduğu golle 1-0 öne geçti.

Ancak bu golden sonra harekete geçen Fenerbahçe 29. dakikada Alper Potuk'un uzun uğraşlar sonucu ceza sahasına girip içeri çevirdiği topta rakibin ters vuruşuyla durumu 1-1 yaptı. 

Baskısını devam ettiren Fenerbahçe, duran top sonrası 2. golü buldu. 35. dakikada Roman Neustadter, Valbuena'nın açtığı ortaya çok güzel yükseldi ve temsilcimizi 2-1 öne geçiren golü kaydetti. İlk yarıda başka gol olmadı sarı-lacivertliler devreye önde girdi.

 

AVANTAJLI DÖNÜYORUZ

İkinci yarının ilk bölümlerinde oyunun temposunu Fenerbahçe ayarladı. Temsilcimiz ilerleyen dakikalarda yeni transfer Dirar'la poziyonlara da girdi ancak sonuç alamadı.

Kalan dakikalarda başka gol olamayınca güzel bir geri dönüşe imza atan sarı-lacivertliler mücadeleden 2-1 galip ayrıldı. 

Bu skorun ardından Fenerbahçe deplasmandan büyük avantajla dömüş oldu. Rövanş maçı Ülker Stadyumu'nda 3 Ağustos'ta oynanacak.

Editör: TE Bilisim