2015 yılında yapılan 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde AK Parti Van Milletvekili adayı olan Faruk Alpaslan, bir internet sitesinde yer alan, “AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda’nın görevden alınacağı ve yerine il başkanı olarak atanacağı” yönündeki iddiaları sert bir dille yalanladı. AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğan’da hakkında huzursuzlukların  ve şikâyetlerin arttığı, bunun üzerine AK Parti Genel Merkezi tarafından yeni il başkanı arayışı başlatıldığı ve isminin yeni il başkanı olarak öne çıktığı haberleri üzerine bir açıklama yapan Faruk Alpaslan, söz konusu iddiaları reddetti.

 

ZAHİR SOĞANDA'NIN YERİNE ALPASLAN GELİYOR İDDİASI...

Alpaslan yaptığı açıklamada şöyle dedi; “Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan ve Van’dan da kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşlarının katıldığı toplantılar sırasında gerek Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan Bey’e, gerekse  Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım’a yapılan şikayetler sonucunda AK Parti Van İl Başkanı Sayın Zahir Soğanda’nın görevden alınıp yerine atanacak yeni il başkanı olarak ismimin öne çıktığı iddia ediliyor. 7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2915 seçimleri sonrasında AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda’nın görevden alınacağı ve yerine yeni atama yapılacağı söylentileri sık sık gündeme geliyordu.  Son günlerde yeniden gündeme getirilen AK Parti  Van İl Başkanı Sayın Zahir Soğanda’nın görevden alınacağı ve yerine yeni bir il başkanı atanacağı yönündeki iddiaya benim de ismimin karıştırıldığını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum.

 

NE GÖRÜŞME VAR NE TEKLİF

Bugüne kadar siyasi kulislerde konuşulan söz konusu iddiaları ciddiye almamış ve bir açıklama yapma gereği duymamıştım. Ancak son günlerde ismim de karıştırılarak künyesinde sahibinin kim olduğu belli olmayan, muhabir ismi de yer almayan bir haber sitesinde ve sosyal medya üzerinden yeniden gündeme getirilerek adeta bir kampanyaya dönüştürülmüş olması nedeniyle açıklama yapma ihtiyacı htim. Söz konusu haberde yer aldığı gibi, ne Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendiye, ne de Sayın Başbakanımız ve Genel Başkanımız Binali Yıldırım Beyefendiye giderek, gerek AK Parti Van İl Başkanı Sayın Zahir Soğanda, gerekse Van Milletvekilleri hakkında hiçbir şikâyetim ve görüşmem olmamıştır. Ayrıca il başkanı olmam konusunda benim hiçbir girişimim olmadı. Bunun yanında partimizin genel merkez yetkililerinin de böyle bir görev teklifi söz konusu değildir.

 

REDDEDİYORUM!

Dolayısıyla şahsımı ve parti teşkilatımızı yıpratmaya dönük bu tip dedikoduların haber görüntüsü ile kamuoyuna servis edilmesi bir kargaşa çıkarma kampanyasından başka bir şey değildir. Benim dava anlayışıma, siyasi duruşuma ve kişiliğime tamamen ters olan bu tip yaklaşım ve dedikodulara ismimin karıştırılması asla kabul edilemez. Bilgim ve iznim dışımda gündeme getirilen iddiaları ve yapılan yakıştırmaları reddediyor, sözde haber görüntüsü ile şahsımı ve partimizi yıpratarak kamuoyunu yanıltmaya çalışanları şiddetle kınıyorum.  Yeni Türkiye yolunda AK Parti’nin kurcu lideri Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünü yaptığı bu davanın bir neferi olarak,  bugüne kadar verilen görevleri yerine getirdiğim gibi bundan sonra da verilecek görevleri her zaman, dava bilinci ile yerine getirmeye devam edeceğimi bir kez daha güçlü bir şekilde ifade ediyorum.”

Editör: TE Bilisim