HÜDA PAR Van İl Başkanlığı'ndan bir heyet, İpekyolu ilçesindeki esnafı ziyaret ederek sorun, sıkıntı ve taleplerine kulak verdi.

 

HÜDA PAR Van İl Başkanlığı'ndan oluşturulan bir heyet, İpekyolu ilçesinde yer alan Ulu Camii ve Ahmede Xani Parkı civarında bulunan esnafı ziyaret etti. Yapılan ziyaretlerde esnafa, HÜDA PAR Van İl Başkanlığınca hazırlanan, "Van'ın Ekonomik Sorunları ve Çözümü" kitapçığı dağıtıldı. Ziyaretler sonrası heyet adına açıklamada bulunan HÜDA PAR İl Başkan Yardımcısı Fevzi Doğan, esnaftan HÜDA PAR Van İl Başkanlığınca hazırlanan, "Van'ın Ekonomik Sorunları ve Çözümü" kitapçığına ilginin yoğun olduğunu söyledi.

Doğan, "HÜDA Par İpekyolu teşkilatı esnaf ziyaretleri kapsamında çarşı esnafını ziyaret ettik. HÜDA PAR İpekyolu teşkilatı olarak ziyaret ettiğimiz Ahmede Xani Parkı çevresindeki esnafa HÜDA PAR İl Başkanlığımızın rapor haline getirdiği 'Van'ın Ekonomik Sorunları ve Çözümü' kitapçığını dağıttık. Raporu inceleme fırsatı bulan esnaftan görüş ve önerilerini dinledik." dedi.

 

BELEDİYE BİNASINA ACİL ÇÖZÜM ŞART

Öte yandan ziyaretleri sırasında eski VASKİ hizmet binasının (Ek Hizmet Binası) altında yer alan iş yerleri esnafını da ziyaret ettiklerini söyleyen Doğan, buradaki esnafın sorunlarını paylaştı. Doğan, "Ahmede Xani Parkı yanında bulunan eski VASKİ hizmet binasının atıl durumda ve çevreye tehlike saldığını müşahede ettik. Esnaf binaya çok ilginç bir şekilde üç ayrı raporun hazırlandığını söyledi. Az hasar, orta hasar ve yıkım olarak belirtildiğini, belediyenin ve yetkililerin de buna biran önce çözüm bulmasını istediler. Bu noktada eğer yıkılacaksa biran önce yıkılmasını, güçlendirme yapılacaksa tekrar faal hale getirilmesini söylediler.  Bizlerde HÜDA PAR olarak, üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirdiğimizi il ve ilçe başkanlığımızın aylardır süren Van ekonomi sorunlarını raporlaştırıp oda, kurum ve kuruluşlarla paylaştığımızı ve bu ziyaretlerimizin devam edeceğini dile getirdik." İfadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim