Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, Muradiye ilçesinde belediyenin yaptığı çalışmaları yerinde inceleyerek, halkla bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye yapılan, yol, taziye evleri, tarımsal sulama, arazi yolları ve diğer çalışmaları inceleyen eşbaşkanlar, halkın yoğun ilgisi ile karşılaştı.

 

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, ilçe gezileri kapsamında Muradiye ilçesine giderek, belediyenin yaptığı çalışmaları yerinde inceledi. Eşbaşkan Çoban ve Kaya'ya, Muradiye Belediyesi Eşbaşkanları Safure Güneş, Mehmet Ali Tunç, belediye meclis üyeleri ile Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları da eşlik etti. İlk olarak Muradiye Belediyesi'nde kısa bir değerlendirme toplantısı yapan eşbaşkanlar, ardından Büyükşehir Belediyesi'nin Muradiye ilçesine yaptığı çalışma alanlarını gezdi. Yıl içerisinde 15 kilometresinin tamamı asfaltlanan Eski Vanyolu caddesine giden eşbaşkanlar, burada incelemelerde bulunduktan sonra, Muradiye ilçesine bağlı mahallerde yapılan taziye evi ve yolları inceledi. Eşbaşkanlar ayrıca Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yapılan çalışmaları da mahallelere giderek yerinde inceledi.

 

İŞTE MURADİYE’DE YAPILAN ÇALIŞMALAR

Van Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları yıl içerisinde Muradiye'de yapılan çalışmaları aktardı. Buna göre; Yol Yapım, Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı tarafından yıl içerisinde ilçeye 31 kilometre sıcak asfalt, 30 kilometre ikinci kat sathi kaplama asfalt, 3 adet menfez-köprü, 30 kilometre stabilize yol, 200 kilometre arazi yolu iyileştirme, genişletme çalışması, 108 kilometre tarımsal arazi ve yayla yolları, 65 kilometre yama çalışması ve 65 noktaya ise korige boru döşeme çalışması yaptı. Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ise, ilçede 3 bin 500 adet elma fidanı dikimi, 11 mahallenin sulama kanalları ve göletlerinin temizliği, Tarımsal sulama amaçlı 532 metre korige boru döşemesi. Hayvan sulama amaçlı 121 adet sıvat kurulumu, 2 adet Küçük Ölçekli Tarımsal Sulama Tesisi yapım çalışması, 1 hayvan içme suyu amaçlı sondaj çalışması, 2 adet 255 metrekarelik sera kurulumu ve 10 dekarlık alanda sarımsak hasat çalışmaları yaptı. Çevre Korumu ve Kontrol Daire Başkanlığı ise, 17 mahallenin taziye evi yapımı için malzeme dağıtırken, ilçe genelinde toplam 100 ton demir, 7 bin torba çimento, 2 bin 500 m2 seramik, bin 200 tabaka çatı sacı, 30 bin adet bims beton, 800 kg boya ve taziye evinin diğer ihtiyaçlarını karşıladı. Yapılan aktarımların ardından son olarak Açıkyol Köyü'ne giden eşbaşkanlar, Tarımsal Daire Başkanlığı tarafından dikilen ve ailelere verilen meyve fidanı alanını ziyaret ederek, ilçe gezisini sonlandırdı. 

Editör: TE Bilisim