Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Salı akşamı 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile akşam yemeğinde bir araya geldi. 3 saat süren görüşmenin ayrıntıları bugün paylaşıldı.

Sabah gazetesi yazarı Okan Müderrisoğlu'nun güvenilir kaynaklardan edindiği bilgilere göre görüşmede birlik-beraberlik vurgusu yapıldı.

İşte görüşmede konuşulanlar:

TÜRKİYE'NİN DIŞ POLİTİKASI

Terörle mücadele, huzur ve demokrasi planı, Suriye krizi, sığınmacı sorunu, ABD'nin ikircikli tutumu, Rusya'nın Ortadoğu'ya yerleşme politikası, İran'ın rolü, AB ile ivme kazanan ilişkiler, İsrail'le normalleşme çabaları vb. hususlara değinildiği söyleniyor.

SİYASİ HAREKET SÖYLENTİLERİ

Spekülasyon boyutu içerse de 11. Cumhurbaşkanı'nın, AK Parti'ye rağmen veya AK Parti içine oynayan bir siyasi hareketin içinde olmadığı, kişisel heves ve hırsla davranmadığı, ülkeyi yönetenlere kolaylık dilediği aktarılıyor.

"KARDEŞ KAVGASI GÖRÜNTÜSÜ VERMEYELİM"

Tabii ki geçmişte AK Parti'ye emek ve gönül veren, lakin kulvar farkı nedeni ile sancısını dışa vuran isimlerin "kardeş kavgası görüntüsü vermemesi" eskimiş ve değersiz gibi gösterilmemesi hususları da zikrediliyor.

Editör: TE Bilisim