ŞEHRİVAN HABER: HAMİT KARAKUŞ – Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 14 il belediye başkan adaylarını açıkladı. Erdoğan, açıkladığı iller arasında Van’da yer alıyor. İşte Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı…

 

ERDOĞAN TAKVA DEDİ

 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 14 il belediye başkan adayını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva olarak açıkladı.

 

İŞTE BAŞKAN ADAYLARI

Ağrı - Savcı Sayan

 

Aksaray - Evren Dinçer (Çevre Şehircilik Bakanlığı Personel Daire Başkanı)

Bilecik - Nihat Can (Belediye Başkan Vekil)

Erzincan - Cemalettin Başsoy (Mevcut belediye başkanı)

Edirne - Koray Uymaz (AK Parti eski İl Başkanı)

Iğdır - Adil Aşırım (20. dönem milletvekili)

Isparta - Şükrü Başdeğirmen (İşadamı, STK yöneticisi)

Kars - Ensar Erdoğdu (AK Parti eski İl Başkanı)

Kırşehir - Yaşar Bahçeci (Mevcut belediye başkanı)

Kütahya - Ahmet Sami Kutlu (AK Parti il yönetim kurulu üyesi)

Siirt - Ali İlbaş (AK Parti eski il başkanı)

Tunceli - Gökhan Arslan (AK Parti İl Başkan Yadımcısı)

Van - Necdet Takva (Van Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı)

Zonguldak - Ömer Selim Alan (Doktor, AK Parti İl Başkan Yardımcısı)

 

#VANZAMANI

 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 büyükşehir belediye başkanını açıkladı. Erdoğan, Van’ın Ak Parti Büyükşehir Belediye başkanı olarak Van Ticaret ve Sanayi Odası (VAN TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva açıklamasının ardından Takva, sosyal medya hesabında dikkat çeken bir değişikliğe gitti.

 

İşte Necdet Takva’nın sosyal medya üzerinden yaptığı o değişiklik….

 

 

NECDET TAKVA KİMDİR?

 

1969 yılında Van da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Van’da tamamladıktan sonra Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Bir süre inşaat ve turizm sektörlerinde ticari faaliyetlerde bulundu. Özel sektörde uzun yıllar çalıştı. 2005 yılında Ticaret ve Sanayi Odasında Genel Sekreterlik görevine başlayan Takva, yaklaşık 8 yıl süren bu görevini 2012 yılına kadar sürdürdü.

 

Görevinden ayrıldıktan sonra ticari hayatına devam etti. Takva, Haziran 2013’te yapılan Oda seçimlerinde Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. Evli ve Dört çocuk babasıdır.

 

İşte belediye başkan adayları açıklanan o iller...

 

Aksaray, Ağrı, Bilecik, Erzincan, Edirne, Iğdır, Isparta, Kars, Kırşehir, Kütahya, Siirt, Tunceli, Van, Zonguldak belediye başkan adaylarını açıklayacak.

 

TAKVA ANKARA’YA ÇAĞIRILDI

 

Van kamuoyunda Van Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için ismi sık sık telaffuz edilen ve önceki gün itibariyle kulislere düşen bilgi sonrası Van Ticaret ve Sanayi Odası (VAN TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Ak Parti’nin ‘Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’ öncesi Cumhurbaşkanı tarafından Ankara’ya çağırıldı.

 

Editör: TE Bilisim