Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 51 seviyesinde çıkan referandum sonuçlarıyla ilgili açıklama yaptı.

 

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Bizleri televizyonları ve radyoları başında seyreden değerli vatandaşlarım sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Referandum sonuçlarının ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum.

 

25 MİLYON OY EVET ÇIKTI

Resmi olmayan sonuçlar 25 milyon oyla Anayasa değişikliğinin kabul edildiğini gösteriyor. Oyunun rengi ne olursa olsun sandık başına giden milletimizin herbir ferdine teşekkürlerimi sunuyorum. Türkiye sandığına sahip çıktığı sürece önümüze çıkan her türlü sorunu aşabilecek kabiliyetteyiz. Bunu en son 15 temmuz darbe girişiminde net bir şekilde gördük.

 

CİDDİ BİR DEĞİŞİM KARARI

Bugün çok ciddi bir değişim kararının verildiği gündür. Hamdolsun zoru başardık ve milletimizin teveccühü ile tarihimizin en önemli reformunu hayata geçiriyoruz. Anayasa değişikliği paketi 18 madde olmasına rağmen köklü bir değişiklik getirmekte.

 

LİDERLERE TEŞEKKÜR

Başbakan Binali Yıldırım, MHP Lideri Devlet Bahçeli ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Desteici'ye teşekkür ederim. Bu mesele uzun zamandır konuşuluyordur. Büyükşehir Belediye Başkanı olduğum günden beri medyanın bana sorduğu sorulardan biri olmuştur. Böyle zor bir süreç sonunda Türkiye, 25 milyon 'Evet' oyu ile kararını vermiştir. Halk oylaması boyunca 'Evet' için çalışan, yoğun bir çaba gösteren Sayın Binali Yıldırım'a, Sayın Devlet Bahçeli'ye ve Sayın Mustafa Destici'ye, STK'lar ve bütün kurumlara teşekkür ediyorum. Verilen bütün oylar önemlidir.

 

DOĞU VE GÜNEYDOĞU BÖLGELERİNİN OYLARI ÖNEMLİ

Ama özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki oyların ayrıca önemi olduğunu belirtmek isterim. Partilerin halk oylamasındaki pozisyonlarını ele aldığımızda oylarda artış olduğunu görüyoruz. Bu sonucun ülkemzide yeni bir dönemin başladığını müjdecisi olacaktır.

 

BU TÜM TÜRKİYE'NİN ZAFERİDİR

Bu değişim elbette anayasa değişikliği ile gerçekleşiyor. 16 Nisan bu güne kadar yapılan anayasa değişikliği tamaen faklı bir anlama sahiptir. Yasama, yürütme ve yargı tamamen birbirinden ayrılmaktadır. 16 Nisan evet ve hayır diyen tüm Türkiye'nin zaferidir.

 

 
Editör: TE Bilisim