Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 23 Mayıs'ta Millet Bahçesi olacağı açıklanan AtatürkHavalimanı arazisi ile sınırı bulunan 8 mahallede konut fiyatları uçuşa geçti.

 

Türkiye Veri İşleme Merkezi'nin (TUVİMER) araştırmasına göre, son 3 ayda, bölgeye sınırı bulunan Şenlikköy Mahallesi'nde konut fiyatlarında artış yüzde 30,4, Basınköy'de yüzde 27.5,  Yeşilköy'de yüzde 23,8, Ataköy 2. 5. ve 6. kısımlarında yüzde 11.7 olarak gerçekleşti. Beşyol'da fiyat artışı yüzde 7 olurken, Ataköy 3-4-11. Mahallesi'nde yüzde 3.6, YeşilyurtMahallesi'nde yüzde 2.1, Ataköy 7-8-9ve 10. kısımlarında yüzde 1.3 artış gözlendi.

 

Şehir genelinde yılın ikinci çeyreğinde yapılan faiz indirimi nedeniyle uzun süredir yatay seyreden konut fiyatlarının yüzde 4.8 arttığı görüldü. Ancak söz konusu dönemde Atatürk Havalimanı'na sınırı bulunan 8 mahallenin 5'inde bu rakamın çok daha üzerinde yükseliş görüldü.

 

SATIŞLAR YÜZDE 45 ARTTI

 

Araştırmaya göre, Bakırköy'de özellikle son 3 ay içerisinde konut satışları ciddi şekilde arttı. Yılın ilk 6 ayında, 2017'nin aynı dönemine göre İstanbul genelinde konut satışları bir miktar da olsa gerilerken, Bakırköy'de yüzde 20 yükseliş görüldü. 

 

Önemli artış ise mayıs ve haziran aylarında gerçekleşti. Bakırköy'de mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre konut satışları yüzde 54, haziranda ise yüzde 45'lik ciddi artış yaşandı.

Editör: TE Bilisim