ŞEHRİVAN GÜNCEL: MERAL YILDIZ - Van Valisi Murat Zorluoğlu, bir takım açılışlara ve temel atma törenlerine katılmak üzere Erciş’e gitti. Günün tamamını Erciş’te yapılan çalışmaları inceleyerek geçiren Vali Zorluoğlu, bir günün ardından Erciş’i güzel günlerin beklediği mesajını verdi.

 

Van Valisi Murat Zorluoğlu, Erciş ilçesinde İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Erciş Belediyesi'nce yapılan Van Yolu Caddesi ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü Kampüsü açılışı ile Semt Pazarı ile Deprem Şehitleri Parkı temel atma törenlerine katıldı. Sabah saatlerinde karayolu ile ilçeye gelen Vali Zorluoğlu ve beraberindeki heyeti Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar ile diğer ilgililer karşıladı. Ardından kaymakamlık makamına geçen Vali Zorluoğlu’na burada Kaymakam Mehmet Şirin Yaşar tarafından brifing verildi. Mini bir güvenlik toplantısı da yapan Vali Zorluoğlu ardından, Vanyolu vitrin projesi kapsamında hayata geçirilen ilçenin en işlek caddesini törenle hizmete açtı.

 

 

VALİ BİR GÜNÜNÜ ERCİŞ’E AYIRDI

Açılışta kısa bir konuşma yapan Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, 2011 yılında yaşanan depremde Erciş’in büyük bir yıkım yaşadığını hatırlattı. Yaşar, “Hükümetimizin çok ciddi destekleri ve çabalarıyla 9 bin civarında konut ve kamu kurumlarının neredeyse tamamının yeniden yapılması ile ciddi bir atılım sürecine girmişti. Ancak 2014 seçimlerinden itibaren bu hizmetlerimiz ciddi oranda aksamaya yüz tutmuş ve maalesef ilçemiz bir geriye gitme süreci yaşamıştı. Burada gördüğünüz açılışını yaptığımız Van Yolu hakikaten ilçemizin en önemli bulvarı, projemizde ifade ettiğimiz gibi ilçemizin vitriniydi. Biz göreve gelir gelmez derhal bu caddeyi ıslah ederek yeniden Erciş’in vitrini haline getirmek için Vanyolu Caddesi vitrin projesini hayata geçirdik. Bu kapsamda kaldırım, orta refüj ve peyzaj çalışmaları yapıldı. Ayrıca aydınlatma ve asfaltlama projelerimizin de bugün startını veriyoruz. Bize verdiği destekten dolayı sayın valimize ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

 

“ERCİŞLİLERE DAHA YAŞANABİLİR BİR KENT SUNACAĞIZ”

Kısa bir konuşmada yapan Van Valisi Murat Zorluoğlu, Van Valisi olarak 2 aylık görev süresini tamamladığını dile getirerek, “Van Merkezi dışındaki ilk ziyaretimizi bu gün Erciş’e yapmış bulunuyoruz. Biraz önce kaymakam bey bizlere yapılan ve yapılacak olan işlerle ilgili kapsamlı bir sunum yaptı. Bizler de Erciş’te daire başkanlarımız ve ilgili kurum amirlerimizle gerekli notlarımızı alarak görevlendirmeleri yaptık. İnşallah Erciş ilçemizde başlatılan bu büyük kalkınma hamlesine hem Büyükşehir Belediyesi olarak hem de Van Valiliği olarak her türlü desteği sunacağız. Erciş’in kentsel dönüşüm, su-kanalizasyon, yol-asfalt anlamında eksiklikleri var. Bu yıl ve önümüzdeki yıl yapacağımız çalışmalar tamamlanınca bu sorunları büyük ölçüde azaltmış olacağız ve Ercişlilere daha yaşanabilir bir kent sunacağız.” Dedi.

 

 

“MİLLETİN KAYNAKLARINI DOĞRU YERLERDE KULLANACAĞIZ”

Zorluoğlu, “Bu gün hizmete açtığımız Van Yolu’nun biraz önce eski halini fotoğraflarda gördük. Gerçekten çok vahim bir haldeyken Erciş Belediye Başkanlığımızın yaptığı başarılı bir çalışmadan sonra bütün bölgeye örnek olacak bir yol haline geldi. Özellikle ışıklandırması sadece ilçede değil bölgede de örnek olarak gösteriliyor. Doğrusu bizde ayrılmadan önce gece vakti oluşan güzel görüntüyü görmek istiyoruz. Başta kaymakamımız olmak üzere burada emeği geçek herkese çok teşekkür ediyorum. Yine Ankara Büyükşehir Belediyesine verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Bu ve benzeri çalışmalar yakında inşallah peş peşe açılacak. Bu yıl ve önümüzdeki yıl Erciş, Van ve tüm ilçeler için kalkınma yılı olacak. İnşallah 2019’a kadar yaptığımız çalışmalarla milletin kaynaklarını doğru yerlerde kullanması halinde neler yapılabileceğini herkese göstermiş olacağız. Hayırlı uğurlu olsun.” Diye konuştu.

 

 

ERCİŞ YENİDEN İNŞA EDİLİYOR!

Zorluoğlu ve beraberindekiler daha sonra aynı cadde üzerinde bulunan Deprem Şehitleri Parkına ilk harcı da törenle attı. Zorluoğlu, daha sonra Karadağ Caddesi üzerinde bulunan Aile Destek Merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Onuruna verilen öğlen yemeğine katılan Zorluoğlu burada engelli 6 vatandaşa akülü araçlarını teslim etti. Vatandaşlarla sohbet etmeyi de ihmal etmeyen Zorluoğlu, Adnan Menderes Mahallesinde yapımı tamamlanan Erciş Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü kampus binasını hizmete açıp kendisine ikram edilen Erciş üzümünden tattı. Aynı mahallede yapımı tamamlanan sağlık merkezi ile 4 Nolu Acil Sağlık İstasyonunun açılışını da gerçekleştiren Zorluoğlu, Erciş Belediyesi tarafından Adnan Menderes Mahallesinde yaptırılan kapalı semt pazarının temeline de ilk harcı koydu. Erciş İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ile Erciş Adliyesini ziyaret ettikten sonra Erciş Belediyesi tarafından hayata geçirilen Erciş Sahil Yolu Vitrin projesini yerinde inceleyen Zorluoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak sahil yolunun ışıklandırmasına 1 milyon TL’lik bir destek sağlayacaklarını söyledi.

 

 

BÜYÜKŞEHİRDEN 1 MİLYONLUK DESTEK

Sahil yolu projesinin Erciş’in güzelliğine değer katacağını kaydeden Vali Zorluoğlu, “Özellikle yaz aylarında burası çok güzel bir imkan sağlıyor. Burada Hem bisiklet yolu, hem yürüyüş yolu hem de kaldırımlar yenilenmiş. Kaymakam bey, burasının bir eksiği olduğunu söyledi. O da aydınlatmaymış, bununla ilgili çalışmamızı yaptık. Yaklaşık 1 milyon TL gibi bir rakamı Büyükşehir Belediyesi olarak inşallah buraya tahsis ediyoruz ve burasının çok güzel bir görünüme kavuşmasını sağlayacak aydınlatma işini de biz taahhüt ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.” Diye konuştu.

 

 

ZORLUOĞLU’NDAN KAYMAKAM YAŞAR’A TEŞEKKÜR

Zorluoğlu, ziyaret ve açılışların ardından Kaymakam Ferhat Kurtoğlu Çok Amaçlı Salonuna geçerek muhtarların sorunlarını dinledi. Vali Murat Zorluoğlu, bir dizi açılış ve temel atma töreni için gittiği Erciş’te, ilçede görevli muhtarlarla da bir araya gelerek, rutin muhtar toplantılarından birini daha gerçekleştirdi. Muhtarlara hitap eden Vali Zorluoğlu, Erciş’te bulunma amaçlarına yönelik bilgiler vererek, toplantıya kadar geçen süreçte katıldıkları açılış ve temel atma programlarından söz etti. Erciş’teki temasları sırasında, son bir yıllık dönemde yapılan hizmetleri yerinde görünce memnuniyet duyduklarını anlatan Vali Zorluoğlu, “Erciş'e yapılan hizmetleri gördük ve memnun kaldık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Sahilde çok güzel bir düzenleme yapılıyor. O da çok yakında Ercişlilerin istifadesine sunulacak. Yapılan bu güzel çalışmalardan dolayı, huzurlarınızda kaymakam kardeşime ve ekibine, ayrıca bu hizmetlerin bu noktaya gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

 

EN BÜYÜK SORUN ‘SU’

Son dönemde gerçekleştirilen hizmetlere, önümüzdeki günlerde yenilerinin ekleneceğini ve Erciş'in bekleyen sorunlarının tek tek çözüleceğini açıklayan Vali Zorluoğlu, bu konuda Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olarak Erciş’e gereken her türlü desteği sağlayacaklarını söyledi. Erciş’in sorunlarının kısmen çözülmesine rağmen halen bekleyen sorunların da bulunduğuna işaret eden Vali Zorluoğlu, “Su, Erciş’in çözüm bekleyen sorunlarının başında geliyor. Kanalizasyon sorunu da yine çözüm bekleyen sorunlardan biridir. Bu anlamda yeni göreve atadığımız VASKİ Genel Müdürümüz ve ekibinin, ilçenin su, kanalizasyon ve arıtma meselelerinin çözümüne yönelik katkıları olacaktır. Erciş’in su sorununu bütünüyle çözecek çalışmalar, kısa sürede tamamlanacaktır” diye konuştu.

 

 

SORUNLARI ÇÖZMEK DE BİZİM BOYNUMUZUN BORCUDUR

Erciş’in önemli sorunlarından biri olarak bildirilen kentsel dönüşüm konusuyla ilgili detaylı bilgileri, Kaymakam Mehmet Şirin Yaşar’dan aldıklarını da dile getiren Vali Zorluoğlu, “TOKİ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı başta olmak üzere, ilgili makamlarla gerekli temasları sağlayarak, Valilik olarak da gerekli inisiyatifi alarak, bu sorunun çözümü için gerekli çalışmaları yapacağız” ifadelerini kullandı. Devletin ve hükümetlerin özellikle 2011 yılında yaşanan deprem felaketinden sonra Erciş’e önemli hizmetler yaptığını anımsatan Vali Zorluoğlu, “2011'den sonra adeta yeni bir Erciş kurulmuş. Burada çok sayıda konut, işyeri ve ahır yapıldığını görüyoruz. Elbette bir takım altyapı sıkıntıları var. Ama bunları çözmek de bizim boynumuzun borcudur. İlçede karayollarımızın epey uzayan bir köprülü kavşak çalışması var. Bununla ilgili de gerekli talimatlar verilmiştir.  Yine, bir Erciş Devlet Hastanesi meselesi var. Göreve başladığımın 2. haftasında dönemin Sağlık Bakanı buradayken konu enine boyuna masaya yatırıldı. İlgili müteahhit çağrıldı ve söz alındı. Bugün il sağlık müdürümüz ve kaymakamımızın bana verdiği bilgi memnuniyet vericidir. Orada yüzde 93 seviyesinde bir fiziki gerçekleşme sağlanmış durumdadır. İnşallah kış gelmeden hastanemizin açılışını gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

“2018’DE DAHA BÜYÜK HİZMETLER EKLEYECEĞİZ”

Eğitim alanında ülke genelinde tam gün eğitime geçme hedefi bulunduğunu da gündeme getiren Vali Zorluoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: “Yeni okullar yapmak suretiyle ilk ve ortaokullardaki çocuklarımızın tam gün eğitime geçmesi için büyük bir kampanya başlattık. İnşallah birkaç sene içerisinde Van genelinde hedefimiz bütün çocuklarımızın tam gün eğitim görmesidir. Taşradaki en büyük ilçemiz Erciş. Dolayısıyla Büyükşehir Belediyemizin kırsaldaki yatırımlarından en çok pay alması gereken ilçe Erciş’tir. Biz de bu konuda gerekli kaynakları Erciş’e ayıracağız. Bunlar Erciş’te yaptığımız hizmetlerin bir bölümüdür. Tamamını zikretmeye gerek yok. Sizler zaten yaşayarak müşahede ediyorsunuz. Vatandaşlarımızın vergileri doğru ellerde, doğru yerlerde kullanırsa, vatandaş olarak sonuçlarını da hep birlikte görüyoruz. Erciş, bunun en tipik örneğidir. Bundan önceki dönemle kıyaslanmayacak kadar önemli hizmetler, bir yıl gibi kısa bir sürede gerçekleştirildi, bir bölümünün de temeli atıldı. Biz tüm bu hizmetlere, 2018’de daha büyük hizmetler ekleyeceğiz. Dolayısıyla Erciş, gerçek anlamda belediyecilik çalışmaları ve kamu hizmetleriyle tanışmış olacaktır.”

 

“BİZİM İÇİN EN ÖNEMLİ KONU HUZURDUR”

Kamu hizmetlerinin, ihtiyaç duyulan noktalara ulaşmasında huzur ve güvenlik ortamı varlığının önemine de değinen Vali Zorluoğlu, “Huzur ve güvenlik ortamı bütün kamu hizmetlerin buralara daha çabuk ve daha etkin şekilde gelmesini sağlayacaktır. Bizim için en önemli konu huzurdur. Bu memleket huzuru, birlik ve beraberliği hak ediyor. Geçmişte olumsuz örneklerini yaşadığımız hâdiselerin bir daha yaşanmasını arzu etmiyoruz. O bakımdan biz devlet olarak, güvenlik güçleri olarak gereken tedbirleri alıyoruz. Terörle mücadeleyi en iyi şekilde sürdürüyoruz ve bu mücadele sonuna kadar devam edecektir. Bu konuda devletimizin ve hükümetimizin kararlılığı tamdır. Terör örgütü tamamen ortadan kaldırılıncaya kadar bu mücadeleye devam edilecektir. Bu noktada muhtar arkadaşlarımıza da önemli görev düşmektedir. Muhtarlarımız mahallelerinde, güvenlik güçlerimizin elidir, koludur, gözüdür, kulağıdır, paydaşıdır” sözleriyle muhtarların şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da inisiyatif alarak mahallelerinin güvenliği için güvenlik birimleri, kaymakamlıklar ve valilik ile işbirliği içerisinde çalışmalarını rica etti.

 

 

MUHTARLARIN ŞİKÂYETLERİ NOT ALINDI

Terörle mücadelenin sadece güvenlik güçlerimizin yürüteceği bir mesele olmadığının altını çizen Vali Zorluoğlu şunları söyledi: “Terörle mücadele milletimizin ortak meselesidir ve her birimizin çözüm için katkıda bulunması gerekmektedir. Bu manada muhtarlarımız kilit isimlerdir. Sizler mahallelerinizdeki olumsuz hadiseleri, terör faaliyetlerini gördüğünüzde mutlaka bizlere bildirmelisiniz. Bu hem muhtarlık hem de insanlık görevinizdir. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek, buradaki huzur ortamını tam anlamıyla kuracağız ve muhafaza edeceğiz. Böylelikle devlet olarak köylerimize, mahallelerimize, ilçelerimize ve il merkezlerimize hizmetlerimizi getirmeyi sürdüreceğiz.” Konuşmasının sonunda, ilçelere, mahallelere ve köylere hizmet götüren kurum müdürlerinin de yer aldığı kalabalık bir ekiple Erciş’te bulunduklarını kaydeden Vali Zorluoğlu, muhtarların görev yerleriyle ilgili sorunlarını, yetkili ağızlardan dinlemek üzere bir araya geldiklerini belirterek, sorun ve sıkıntılarını dinlemek üzere sözü muhtarlara devretti.

 

 

MUHTARLARA TEŞEKKÜR

Ulaşımdan eğitim ve altyapıya, su ve elektrik sıkıntılarından mera alanlarına kadar birçok konudaki eksiklikleri dile getiren muhtarların konuşmalarını kendisi de not alan ve beraberindeki kurum müdürlerine gerekli talimatları yerinde veren Vali Murat Zorluoğlu, verimli geçen toplantıya katılımlarından dolayı da tüm muhtarlara teşekkür etti.

 

Yapılan açılış ve toplantının ardından Erciş Devlet Hastanesinde incelemelerde bulunan Zorluoğlu, ilgililerden bilgi aldı. Erciş Devlet Hastanesinin açılması için bir Kasım sözü alan Zorluoğlu, Ercişlilerin daha fazla mağdur olmaması gerektiğine vurgu yaptı. Vali Zorluoğlu Erciş Balıkbendini gezdikten sonra akşam saatlerinde karayolu ile ilçeden ayrıldı. 

Editör: TE Bilisim