Erciş ilçesinde yeni yapılacak semt pazarının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Aşağı Toki Sahilkent Mahallesi'nde 4 bin metrekare alan üzerinde inşasına başlanan projede 96 pazar standı, çocuk oyun alanları, zabıta noktası, oturma bankları ve otopark olacak.

Törende konuşan İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar, ilçenin çehresini değiştirecek 14 projenin ilkine başladıklarını söyledi.

İlçe sorunlarını tespit için yoğun bir çalışma yürüttüklerini anlatan Yaşar, "İlçede 14 tane ana problemi tespit ettik ve 14 tane proje geliştirdik. Bir kısmının çalışmalarına da başladık. Bu proje üzerinde de eylül ayından beri çalışıyoruz. Daha önce iklim şartları elvermediği için başlamadık. Artık havaların iyileşmeye başlamasıyla bu projemizin bugün temel atma törenini gerçekleştirdik." dedi.

Yaşar, diğer projeleri hayata geçirmek için de çalıştıklarını ifade ederek, projeler için kaynak ve teknik sorunlarının olmadığını kaydetti.

 

Havaların ısınmasıyla yol çalışmalarına da başlayacaklarını belirten Yaşar, şöyle devam etti:

"Ercişlileri layık oldukları bir ortamda yaşatmaya gayret edeceğiz. Daha birçok projemiz var. Allah kısmet ederse bundan sonra sürekli ayda bir, haftada bir, iki haftada bir sizlerle bir projenin açılışında ya da temel atmasında bir araya geleceğiz.

Şüpheniz olmasın ki bu sorumluluğun bilincinde olarak Allah'ın izniyle başta cumhurbaşkanımızın yoğun destek ve gayretiyle Erciş'e verdiği özel önemle, hükümetimizin destek ve katkılarıyla bu emanet bizde bulunduğu sürece ilçeyi kat be kat daha ileriye taşıyacağız."

Törene, İlçe Garnizon Komutanı Albay Murat Yalbır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek, AK Parti İlçe Başkanı Adnan Aydın, ilçede bulunan kamu kurumlarının müdürleriyle, vatandaşlar katıldı.

Editör: TE Bilisim