Erciş ilçesindeki bozuk yolların onarılması için çalışma başlatıldığı bildirildi. 

 

Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkanı Mehmet Şirin Yaşar, caddelerde altyapı ve su hattı çalışmalarını yürüten firma yetkilileriyle bir araya geldi. Yaşar, bozuk yolların onarılması konusunda hiçbir mazeret kabul etmeyeceklerini, çalışmalara bir an önce başlayacaklarını kaydetti. Firma yetkilileri ise bu talimat doğrultusunda bir an önce Van Yolu Caddesi'nden başlamak üzere yol onarım çalışmalarının startını vereceklerini ifade etti.

 

ERCİŞ BELEDİYESİNDEN "BEYAZ MASA" HİZMETİ

Erciş Belediyesi vatandaşların beklentilerini, şikayetlerini ve önerilerini kolayca iletebilmesi için çağrı hattı ve  "Beyaz Masa" hizmeti vermeye başladı. İlçe Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilçe sakinlerinin istek ve taleplerine daha hızlı cevap verebilmek amacıyla hayata geçirilen uygulama ile vatandaşlardan gelen talep, öneri ve şikayetler ile ilgili birimlere günlük olarak aktarılarak, çözüme kavuşturulmaya çalışılıyor. Vatandaşların taleplerini dinleyen ve ilgili birimlere aktaran Beyaz Masa çalışanları, aynı zamanda telefon ve interaktif ortamda vatandaşların belediyeye gelmeden işlem yapmalarını hedefliyor.444 65 10 numaralı telefondan istek, şikayet ve önerilerin bildirilebileceği Beyaz Masa’ya belediyenin internet adresinden de ulaşılabiliyor. Mesai saatleri arasında hizmet veren Erciş Belediyesi Çağrı Hattını arayan vatandaşların sorunları, istekleri ve temennileri ile ilgili bilgi akışı sağlanıyor.

 

ERCİŞ'TEKİ ULAŞIM SORUNU

Erciş Belediyesinin, ilçedeki ulaşım sorununun çözülmesi için Van Büyükşehir Belediyesine resmi yazı gönderdiği bildirildi.

 

Erciş Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, ilçedeki ulaşım sorunun çözülmesi için başlatılan çalışmaların sürdürüldüğü ifade edildi. Açıklamada, sorunun çözümü için Van Büyükşehir Belediyesine şu yazının gönderildiği aktarıldı: "6360 sayılı Büyük Şehir Yasası ile Büyükşehir Belediyeniz hizmet alanına dahil edilen toplu taşıma hizmetlerinde bazı eksikler yaşanmaktadır. İlçemiz bölgenin en büyük ilçesi olup, nüfus yoğunluğu bakımından birçok ilimizden büyüktür. Merkez mahallemiz sürekli göç almakta ve büyümektedir.

 

İLÇEDEKİLER MAĞDUR

Yaşanan nüfus yoğunluğu ve 2016- 2017 eğitim ve öğretim yılından dolayı da toplu taşıma araçlarının ilçemizdeki yetersizliği ve hizmetlerde yaşanan eksiklikler ve seferlerin düzensiz yapılmasından dolayı vatandaşlarımız mağduriyet yaşamaktadır. İlçemizdeki seferlerin düzenli yapılması, görülen eksikliklerin giderilmesi ve yeterli kadar araç takviyesinin yapılarak mağduriyetlere sebep verilmemesi istenmektedir." 

Editör: TE Bilisim