Van’ın Erciş İlçe Sağlık Müdür Vekili Ali Furkan Gümüş, organ ve doku bağışı çalışmalarının devam ettiğini belirterek, 502 kişinin organ bağışında bulunduğunu söyledi. 


Kaymakam Ferhat Kurtoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen "Organ ve Doku Bağışı" bilgilendirme toplantısına Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, Çaldıran Kaymakamı Mustafa Mendeş, Erciş İlçe Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Mermerci, İlçe Sağlık Müdür Vekili Ali Furkan Gümüş, İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Sağlık Hizmetler Şube Müdürü İsmail Öner, AK Parti İlçe Başkanı Adnan Aydın, kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Sağlık Müdür Vekili Ali Furkan Gümüş, ilçede organ ve doku bağışı çalışmalarının devam ettiğini söyledi. İlçede 502 kişinin organ bağışında bulunduğunu ifade eden Gümüş, bu sayı ile Doğu Anadolu Bölgesinde ilk sırada olduklarını ifade etti. Gümüş, organ bağışı ve naklinin yaygınlaştırılması ve bu bilincin yeterince gelişmesini sağlamak amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından her yıl 3 - 9 Kasım tarihleri arasında ‘Organ Bağışı Haftası’ düzenlendiğini kaydetti. Gümüş, “Bizde müdürlük olarak bugün burada yapmış olduğumuz etkinlikler çerçevesinde farkındalık oluşturmaya çalıştık. Erciş halkının bu konuda katılım sağlamasını temenni ediyoruz. Organ nakilleri, insanların yeniden hayata tutunmasını sağlayan, sihirli bir dokunuştur. Sağlıklı insanlar olarak bu durumu göz ardı etmeyelim. Organ nakli bekleyen hastalarımıza duygu ile yaklaştığımızda, organ bağışı yapmanın ne kadar yüce bir duygu olduğunun farkında oluruz” dedi.


Organ ve doku bağışının önemine dikkat çeken Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar ise, her bireyin sağlık sorunları yaşayabileceğini ve ölümle karşılaşabileceğini belirtti. Yaşar, “Daha müreffeh ve sağlıklı bireylerden oluşan bir toplum için organ bağışı son derece önemlidir. Öldükten sonra organlarımızı, bizden sonra hayatta kalacak insanların hayatlarını sürdürebilmesi için topluma daha yararlı bireyler olması anlamında bağışta bulunmalıyız. Toplumsal olarak organ bağışı konusunda ciddi bir eksikliğimiz var. Bunun sebebi de toplumun bu konuda kaygılarının olmasıdır. Milletimizi bilinçlendirme noktasında yetersiz kalındığını görmekteyiz. Kamu çalışanları olarak bizlere büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Bu konuda toplumsal ve kamusal bilincimizi daha iyi seviyelere çıkarmak için elimizden gelen gayreti sarf etmeliyiz” diye konuştu.
İlçe Müftüsü Ziya Albayrak da, programa katılanları organ ve doku bağışının dini yönü hakkında bilgilendirdi.
Program, okullarda düzenlenen organ ve doku bağışı konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Editör: TE Bilisim