Erciş'te geçtiğimiz sene startı verilen Erciş İçme Suyu Temin Projesi çalışmaları devam ediyor. Proje kapsamında inşası başlatılan İçme Suyu Arıtma Tesisi yapımı devam ederken, ilçenin birçok yerinde ise küçük ve büyük ölçekli yeni içme suyu hattı çekiliyor.

 

Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Avrupa Birliği Yatırımları Daire Başkanlığı arasında yapılan antlaşma ile IPA3 kapsamında ilçede başlatılan içme suyu temini projesi çalışmaları son hızla devam ediyor. Erciş Belediyesi ile VASKİ Erciş Şubesi'nin denetleyiciliğini yaptığı ve geçtiğimiz sezon ilçe genelinde bin 774 yeni aboneliğin yapıldığı ve 3 bin 782 sayacın değiştirildiği proje bu yıl da hayata geçirilmeye devam ediyor. Proje kapsamında ilçe genelinde 90 kilometre büyük ve küçük çaplı su hattı değiştirilirken çalışmalar bu sezon da hız kesmeden devam ediyor. Bir yandan Işıklı Mahallesi’nde bir adet modern ve teknolojik içme suyu arıtma tesisinin yapım süreci devam ediyorken diğer yandan ilçe merkezi ve bağlı mahallelerde küçük ve büyük ölçekli yeni su hatları çekilerek eski hatlar değiştiriliyor.

 

“45 BİN 250 METRE ANA SU HATTI ÇEKİLDİ”

2016 yılı içerisinde ilçedeki muhtelif yerlerde toplamda 45 bin 250 metre su hattı çekilirken ana şebeke hatlarının ise büyük oranda tamamlandığı belirtildi. Yapımı süren ana şebeke çalışmalarının yanı sıra 17 bin 200 metre ise Evsel (Parsel) bağlantının gerçekleştirildiği aktarıldı. Farklı dönemlerde kademeli olarak yapılan çalışmalar kapsamında söz konusu caddede bin metre dolaylarında büyük ve küçük ölçekli yeni hat çekilerek işlevini kaybeden veya ihtiyacı karşılayamayan eski hatlar ise değiştirildi.

 

PROJENİN BİTMESİYLE YOLLAR YENİDEN YAPILACAK

2016 yılı Aralık ayı sonunda büyük oranda bitirilmesi hedeflenen projenin çalışmaları kapsamında tahrip olan veya bozulan yollarda geçici önlemler alınırken Erciş Belediyesi ve Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Onarım Dairesi Erciş Şubesi tarafından yapılacak köklü çalışmaların ise proje bitiminden sonra gerçekleştirileceği aktarıldı. 

Editör: TE Bilisim