Erciş Belediyesi, Adnan Menderes Mahallesi Yukarı TOKİ mevkisinde yaptığı yeni yatırımlarla mahallenin çehresini değiştirdi.

 

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Erciş Belediyesince, 20 bin nüfusun yaşadığı Yukarı TOKİ'de yapılacak kapalı halı sahanın temeli atıldı. Erciş Belediyesi, görevlendirme yapılmasının ardından kamuoyuna açıkladığı projeleri bir bir hayata geçiriyor.

 

Daha önce birçok projenin açılışını gerçekleştiren Erciş Belediyesi, semt pazarı alanı, pazar kafe, çocuk parkı gibi yatırımların yanı sıra kapalı halı saha projesini de hayata geçirdi. Temel atma töreninde konuşan Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Mehmet Şirin Yaşar, göreve başladıkları günden bu yana ilçenin daha iyi bir yere gelmesini sağlamak için çaba gösterdiklerini söyledi.

 

Kaymakam Yaşar, şöyle konuştu: "Bugün burada Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir projesini daha hayata geçirmek için bir araya geldik. Hükümetimizin Erciş'e verdiği değeri 2011 depreminden sonra çok yakından gördük. Yukarı TOKİ diye adlandırdığımız Adnan Menderes Mahallemiz yaklaşık 20 bin nüfuslu bir semtimiz. Oluşumunu henüz yeni yeni tamamlamaya başladı. 2016 yılında kayyum olarak belediyeye atandıktan sonra hükümetimizin de desteğiyle Yukarı TOKİ'ye bir sürü yatırım yaparak mahalleyi daha yaşanılır bir hale getirdik. Semt pazarı, pazar kafe, çocuk parkı ve sağlık ocağı gibi güzel projeleri hayata geçirdik. Bunlar hükümetin yatırımları olarak sizlere sunuldu. Çocuklarımızın burada olması bizim geleceğe keyifle bakmamızı sağlıyor. Bütün bu yatırımlar Ercişliler ve özellikle çocuklarımız için. İnşallah onlar burada keyifli vakit geçirir. Vatanına, devletine, milletine bağlı çocuklar olarak yetişecek. Yapacağımız bu projelerin gençlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Mahalleye düğün salonu, teras kafe de yapılarak sosyal yaşam alanları artırılacak."

Editör: TE Bilisim