Van Su ve Kanalizasyon İdaresinin sürdürdüğü, bölgenin en büyük projelerinden biri olan Erciş İçme Suyu projesinin zamanında bitirilmesi için çalışıyor.

Van'ın Erciş İlçesinde devam eden içme suyu projesinde büyük mesafeler alındı. Çalışmaların büyük hızla sürdürüldüğü projede, Aralık ayı sonunda 1. suyu arıtma tesisinin büyük oranda tamamlanması beklenmektedir. Van Büyükşehir Belediyesi  Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Avrupa Birliği Yatırımları Daire Başkanlığı arasında yapılan  antlaşma ile IPA2 kapsamında Van’ın Erciş ilçesinde içme suyu temini projesi çalışmaları hızla devam ediyor.

Heyetler, Erciş İçme Suyu Arıtma Tesisine saha ziyaretini gerçekleştirdi. Heyet projedeki genel ilerlemeye bakarak, detaylı incelemelerde bulundu. Daha sonra VASKİ Toplantı Salonunda değerlendirme toplantısı yapan heyet,  IPA Erciş İçme Suyu Temini Projesinin 19. Aylık Toplantısında gelinen son durumu değerlendirdi. Toplantıya VASKİ Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Altan, Avrupa Birliği Delegasyonundan Arif Karbak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Cengiz Özcan, Müşavir firma Teknik Tempo Altyapı Mühendislik Müşavirlik firması ve VASKİ teknik ekibi katıldı.

Erciş İçme Suyu Temini Projesi çerçevesinde bugüne kadar 173 km'lik şebeke ve isale hattı yapımı tamamlanırken, 7800 adet su sayacı ve 4000 adet ev bağlantısı imalatı yapıldı. Mevcut proje kapsamında İçme Suyu Arıtma Tesisinde yapılan imalatlar da devam ediyor. İçme Suyu Arıtma Tesisi yapımı sürerken, Işıklı su kaynağı koruma planı çalışmalarına da başlanacağı belirtildi. Proje sayesinde Erciş İlçesindeki eski asbest boruların değişimi de yapılmaktadır. 

Editör: TE Bilisim