Van’ın Erciş Belediyesinin projesinden biri olan Sahil Yolu Vitrin Projesi’nin birinci ayağı yapılan ışıklandırma sistemi ile birlikte hizmete açıldı.

 

Erciş Belediyesine kayyum olarak atanan Kaymakam Mehmet Şirin Yaşar belediye başkan vekilliği görevinde bulunduğu 1.5 yıl içinde ilçeyi doğunun parlayan yıldızı haline getirdi. Yaşar, kardeş belediye olan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Pendik Belediyesi ile Van Büyükşehir Belediyesinin desteğini arkasına alarak birçok caddeyi yeniden asfaltladı, sokakları kilitli parke taşı ile döşedi.

 

Yaptırdığı çocuk oyun parkları, dinlenme alanları ile vatandaşın büyük sevgisini kazanan Yaşar, projeleri arasında bulunan Erciş’in değişen yüzü Sahil Yolu Vitrin Projesi’nin birinci ayağını da yapılan ışıklandırma sistemi ile birlikte hizmete açtı. Van Büyükşehir Belediyesinin sağladığı katkılar ile sahili rengarenk ışık seline çeviren Yaşar, yürüyüş parkuru, koşu ve bisiklet yolu, yel değirmeni, saat kulesi ile sahili adeta gelin gibi süsledi.

 

Işıklandırma sisteminin açılışında konuşan Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Mehmet Şirin Yaşar, Erciş halkının hizmetlerin en iyisine layık olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan başta olmak üzere, Başbakan Binali Yıldırım, hükümet ve devletten aldığı yetki, kaynak ve sorumluluk ve destek sayesinde hizmetleri yaptığını belirten Yaşar, “Belediyedeki görevime başladığım 1.5 yıllık süre zarfında bölgemizde inşaat mevsiminin de kısa olmasına rağmen hakikaten ortaya çıkan eserler Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Erciş halkına gösterdiği değeri, Erciş ilçesine verdiği önemi en somut bir şekilde ortaya koymaktadır. Devletimizin bize tevdi ettiği görevi devletimiz adına, hükümetimiz adına yerine getirmeye çalışıyoruz. Şayet ortada bir başarı varsa, bu başarının asıl sahibi Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümetinin bizatihi kendisidir. Bunu hak eden de Erciş halkıdır. Allah’a çok şükür bugün gittiğimiz her mahallede, her sokakta, her köyde teveccüh ile karşılanıyoruz. Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize minnettarlıklarının ifade eden vatandaşlarımızla görüşüyoruz. Ne mutlu bize ki, devletimiz bize böyle bir görevi tevdi etti. Ve ne mutlu bize ki biz bu görevi hakkıyla yerine getirebiliyoruz. İlçemizin tamamında yüzlerce kilo metre BSK asfalt yaptık. binlerce ton asfalt döktük. Stabilize çalışmaları yaptık. Erciş halkına insanca yaşam koşularını sunmak için elimizden geleni yaptık.

 

Işıkların şalterlerini indirdiğimizde ortaya çıkacak o görsel şölenimizi de bize çok büyük destek veren bu aydınlatma direklerinin flansmanını karşılayan Van Valimiz Sayın Murat Zorluoğlu’na huzurlarınızda bütün Erciş halkı adına teşekkürlerimizi, saygılarımızı sunuyorum. Van Büyükşehir Belediyemize, kardeş belediyelerimiz Ankara Büyükşehir ile Pendik belediyelerimize şükranlarımı bütün Ercişliler adına sunuyorum. Ve teşekkürlerin en büyüğünü ise bize sabır gösteren Ercişlilere candan teşekkür ediyorum. Sahilimiz hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

Konuşmanın ardından Yaşar ve beraberindeki protokol üyeleri ışıklandırma sisteminin şalterini kaldırarak sahili yeri görünümüne soktu. Havai fişek gösterisi altında açılışı yapılan Erciş Sahil Yolu Vitrin Projesi birinci etabının 8.5 kilometreden oluştuğu kaydedildi.

 

Editör: TE Bilisim