Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, kentteki engelli derneklerinin temsilcileriyle bir araya geldi.

 

Engelliler konusunda yaptığı hizmetlerle örnek olan Van Büyükşehir Belediyesi, engellilere yönelik fiziki düzenlemelerin yanında sosyal ve kültürel çalışmalarını 2018 yılında artırarak sürdürüyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesinde bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya bedensel, zihinsel, görme ve işitme engelli derneklerin temsilcileri katıldı. Genel Sekreter Mustafa Yalçın başkanlığında yapılan toplantıya Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer ve ilgili daire başkanları da iştirak etti. Toplantının açılış konuşmasını yapan Yalçın, engelli vatandaşların yaşadıkları sorunları gündeme getirerek, çözüm odaklı bir yol izlemek istediklerini söyledi.

 

YALÇIN: GAYEMİZ ÇÖZÜM ODAKLI

Her ay düzenli olarak engelli dernekleriyle bir araya geleceklerini belirten Genel Sekreter Mustafa Yalçın, “Bu toplantıdaki amacımız, buradaki kardeşlerimizin sorunlarını dile getirip, belediye olarak neler yapabileceğimizi ve bizim dışımızdaki kurumlarla irtibatlarını nasıl sağlayabileceğimizi konuşmak istedik. Türkiye’de engelliler açısında güzel çalışmalar yapılıyor. Ama yerelde bizlerin de yapması gereken şeyler var. Bu yüzden de burada sizlerle bir araya gelmek istedik. İlkini yaptığımız bu toplantıyı her ay düzenli olarak sizlerle birlikte yapalım. İlerde kurum temsilcilerimizin de yer alacağı daha kapsamlı toplantılar yapalım. Gayemiz sorunlarınızın konuşulması ve çözüm odaklı bir şeyler ortaya konulmasıdır” dedi.

 

STK temsilcilerine tek tek söz hakkı veren Yalçın, burada dile getirilen sorunların son derece önemli olduğunu vurgulayarak, sözlerine şöyle devam etti: “Burada dile getirdikleriniz bizim için çok önemlidir. Bu noktada çözülmeyecek bir şey yok. Sizler de yerel yönetimlerin, yani bizlerin çözebileceği sorunları dile getirdiniz. Dernekler önceleri daha aktiftiler. Şimdi üzerlerine daha fazla görev düşüyor. STK’ların birinci görevi devlet daireleri ile devamlı irtibatlı olmasıdır. Cumhurbaşkanımızdan Başbakanımıza, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızdan İçişleri Bakanlığımıza kadar herkes sizin için hizmet etmenin önemini vurguluyor.”

 

"ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR"

Toplantının son derece verimli geçtiğini ifade eden Yalçın, “Burada dile getirdiğiniz sorunlar ve çözüm önerileri son derece önemlidir. Bundan sonra da karşılaştığınız sorunlar varsa bunları bizlerle paylaşın ki bizler de gerekli çalışmaları yapalım. Derneklerimizle ilgili tespitleri yapalım. Ayrıca etüt proje daire başkanlığı olarak SODES, İŞ-KUR, DAKA ve DAP gibi proje karşılığı destek veren kurumlara vereceğiniz projelerle ilgili sizlere yardımcı olabiliriz. Projeleriniz önceden bizlere gelsin bizler de gerekli çalışmaları yaparak hazır hale getirelim. İlimizde bir engelli yaşam merkezi ihtiyacımız var. Engelsiz park diye bir çalışmamız var, o devam etmektedir. Bundan sonra da bir araya gelelim ve bugün burada aldığımız kararlardan ne yaptık? Onları kontrol edelim. O şekilde yolumuza devam edelim. Ben katıldığınız için çok teşekkür ederim” diye konuştu.

 

Toplantı, engelli STK temsilcilerinin talep ve şikayetlerinin yazılı olarak da alınmasının ardından sona erdi.

Editör: TE Bilisim